Intrebati veterinarul: un caine care se scarpina des poate avea o alergie

Intrebare: cainele meu se scarpina toata noaptea si ma tine si pe mine treaz! Este un caine sanatos si pare sa faca acest lucru doar cand vine primavara. Care ar putea fi problema lui si ce ar trebui sa fac in continuare?

Raspuns: primavara este in general anotimpul alergiilor la oameni si nu numai. Cainii pot suferi si ei de alergii sezoniere.


Alergiile la caini pot aparea sub diferite forme, cum ar fi infectii ale urechii, infectii ale pielii, senzatie de mancarime, piele inflamata. De obicei, alergiile incep sa apara devreme in ciclul de viata al cainilor, cei mai multi prezentand semne clinice pana la varsta de doi ani. Simptomele pot varia de la foarte usoare, aproape insesizabile si pana la cele foarte severe. De asemenea, ele pot sa apara sezonier sau pe tot parcursul anului.

Aceste alergii pot fi atribuite pentru doua declansatoare principale: alergii alimentare si alergii de mediu. De obicei, daca un caine este alergic la mediul inconjurator, simptomele vor aparea in timpul sezoanelor de alergie de primavara, vara si toamna. De obicei, cainii alergici de sezon, nu au probleme la fel de multe in timpul lunilor de iarna.

Daca un caine este afectat de alergii pe tot parcursul anului, atunci este pentru ca au alergii alimentare sau le au chiar pe ambele si la alimente si la mediu. Din pacate, ca si in cazul alergiilor umane, alergiile pe care le au cainii nu pot fi vindecate; acestea pot fi gestionate doar pentru a reduce simptomele.

Singura modalitate de a trata alergiile alimentare este de a va pune cainele sa tina o dieta hipoalergenica care limiteaza consumul ingredientului (ingredientelor) declansator. Acest lucru poate necesita timp si effort deoarece este vital ca tot ce baga cainele dvs in gura sa fie anterior evaluat, iar studiile alimentare pot dura chiar si 4-6 saptamani.

Alergiile sezoniere au mai multe optiuni de tratament. Tratamentul se bazeaza pe modul in care cainele dvs prezinta alergiile si cat de grav este acesta afectat. Tratamentul poate consta in medicamente pentru a trata mancarimea si infectiile, medicamente pentru urechi, sampon, balsam.

Testele alergice sunt folosite pentru a identifica declansatoarele alergiilor si pentru a continua terapia adecvata. Acest lucru este recomandat pentru cainii mai tineri care au alergii moderate sau severe, deoarece este cel mai bun mod de a reduce cantitatea de medicamente de care vor avea nevoie pentru tot restul vietii. Cu un test de sange sau un test de piele declansatoarele pot fi identificate si apoi pot fi luate masurile necesare.

Tratamentul sau terapie poate sa fie intr-o forma injectabila sau sub forma orala. In timp ii introduceti cainelui doze mici de declansatoare alergice, astfel incat acestea devin mai putin reactive si simptomele vor fi mult reduse. Daca cainele dvs prezinta simptome alergice, este vital sa programati o consultatie la medicul veterinar pentru a determina cel mai bun mod de actiune pentru terapie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu