Caine sau pisica? Care este potrivit pentru dvs?

Alegerea intre o pisica si un caine nu este niciodata un proces simplu, mai ales daca sunteti un iubitor de animale si va plac ambele. Pe scurt, pisicile sunt in general mai ieftine si mai usor de ingrijit datorita naturii lor independente, in timp ce cainii sunt creaturi mai sociale, dar necesita mai multi bani, atentie si timp. Iata asadar, cateva lucruri de luat in considerare inainte de a introduce o pisica sau un caine in viata si in casa dvs:


Pisicile

Pisicile sunt o alegere perfecta pentru persoanele care cauta un animal de companie independent sau pentru cei cu un stil de viata aglomerat si spatiu interior limitat. Majoritatea pisicilor sunt capabile sa se distreze singure si vor fi fericite sa ramana singure acasa si sa doarma. Abilitatea de a se aventura in afara si de a explora singure inseamna ca nu este nevoie de mers pe jos. Acest lucru este benefic pentru un proprietar de animal de companie care nu isi doreste sa fie activ.

Cu toate acestea, pisicile se bucura atunci cand va jucati cu ele si le place interactiunea sociala, astfel incat nu ar trebui pur si simplu sa fie lasate sa se joace singure intotdeauna. Pentru pisici, in special pentru rasele cu parul lung, este necesar un anumit grad de ingrijire. Unele au nevoie de ingrijire zilnica pentru a evita problemele de sanatate.

Proprietarii de pisici nu au nevoie de mult spatiu in casa. Cu toate acestea, o gradina sigura sau o zona similara va fi cu siguranta apreciata. O pisica poate fi fericita si daca este tinuta in casa in mod constant, cu conditia sa primeasca o litiera curata si o dieta adecvata. De asemenea, de acestea le va fi mai usor prietenilor sau vecinilor sa aiba grija atunci cand plecati de acasa pentru cateva zile. In general, pisicile sunt animale de companie afectuoase, iubitoare si distractive.

Cainii

Cainii sunt o alegere practica pentru persoanele active si energice sau pur si simplu pentru cei care iubesc sa petreaca mult timp in aer liber. Un caine are nevoie de plimbari regulate, aer proaspat si stimulare. Orice casa cu o gradina sigura este ideala, desi accesul usor la spatiile deschise, cum ar fi parcurile locale, este la fel de bun.

De asemenea, cainii sunt minunati si atunci cand calatoriti, ii puteti lua cu dvs peste tot, drumetiile la munte fiind favoritele cainilor. Insa, in cazul in care calatoriti este recomandat sa va pregatiti adecvat inainte. Cainii ar trebui sa aiba de tot confortul de acasa si atunci cand calatoresc.

Cainii sunt animale solitare, deci nu pot fi lasati singuri toata ziua ca pisicile. Ei au nevoie de o atentie mult mai mare, astfel incat acestea pot afecta pe cei cu locuri de munca lungi si exigente.

De asemenea, trebuie luate in considerare diferentele individuale la diferitele rase de caini. Cainii variaza in functie de marime, par, temperament si forma, astfel incat este necesara o atentie deosebita pentru a identifica partenerul perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu