Dietele raw pentru caini si riscurile acestora - II

Dar, cainii pot deveni purtatori ai acestor bacterii si le pot raspandi prin fecale, ceea ce poate duce la boli grave la om.

Ceea ce este deosebit de important este nivelul de contaminare al acestor produse alimentare cu bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotice. Aceasta este o preocupare atat pentru animalele de companie, cat si pentru sanatatea umana. Infectiile cu aceste bacterii sunt din ce in cel mai dificil de tratat, iar raspandirea rezistentei la antibiotice este o problema critica de sanatate publica.


Agentii patogeni paraziti gasiti in produse pot provoca probleme semnificative de sanatate, dar nu sunt la fel de rezistenti si pot fi in mare parte inactivati prin inghetarea alimentelor la -20 de grade Celsius.

Minimizarea riscurilor


Pentru toate amenintarile pe care le prezinta aceasta contaminare, merita sa ne amintim ca multe produse alimentare umane sunt pline de astfel de paraziti similari. Agentia britanica pentru standarde alimentare a raportat recent ca super-paraziti rezistenti la antibiotice au fost gasiti la niveluri record in puii de la supermarket-uri. De asemenea, trebuie sa stiti ca pana si pungile de salata pot contine Salmonela.

Aceleasi reguli pentru stocarea si pregatirea produselor alimentare pentru consumul uman se aplica hranei pentru animale. Spalati bine mainile si suprafetele unde puneti alimentele. Separati alimentele diferite pentru a preveni contaminarea incrucisata. Dezghetati articolele congelate in frigider, in mod ideal puse in recipiente sigilate si asezate pe rafturile inferioare. Manipulati bolurile de hrana pentru animalele de companie cu grija pentru a impiedica raspandirea bacteriilor pe alte suprafete si ustensile.

Pericolul unei hrane contaminata pentru animalele de companie este ca acestea pot sa fie purtatoare ale bacteriilor, sa nu aiba nicio problema dar sa va imbolnaveasca pe dvs. Cei care detin animale pot deveni expusi printr-o varietate de moduri, cum ar fi contactul direct prin atingere, expunerea la saliva sau fecale sau chiar prin impartasirea spatiilor de dormit. De asemenea, bacteriile pot fi transmise indirect, prin contactul cu suprafetele contaminate, cum ar fi podelele sau jucariile.

Totusi, manevrarea cu grija a alimentelor, curatarea si ingrijirea cainelui ar trebui sa reduca riscurile. Spalati-va pe maini cu sapun si apa calda dupa ce umblati cu hrana cainelui. Depozitati bolurile si ustensilele pentru oameni separat de cele pentru caini si, daca este posibil, tineti cainele in afara zonei in care preparati hana dvs. Cu putina educatie si constientizare, este posibil sa ii oferiti animalului dvs alimente crude si sa minimalizati riscurile potentiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu