Sfaturi pentru a mentine animalul de companie in siguranta pe parcursul iernii

Chiar daca in Romania iarna aceasta nu a fost una grea si probabil ca vremea nici nu va mai avea mare putere in lunile ce urmeaza, exista cititori ai acestui blog care locuiesc in alte tari si i-ar putea interesa cum anume isi pot proteja animalele de companie de frigul de afara.

Nu uitati sa va imbracati si prietenul necuvantator atunci cand iesiti din casa si este foarte frig. Puii si cainii in varsta sunt foarte sensibili la frig. Lasand cainele sau pisica in aer liber, in ploaie sau zapada poate sa-l imbolnaveasca grav. Urmati sfaturile oferite de Societatea Nassau pentru prevenirea cruzimii la animale si veti reusi sa mentineti in siguranta animalele de companie in timpul perioadelor friguroase.


Limitati iesirile in aer liber

Pastrarea animalelor de companie in interior cat mai mult timp posibil este cea mai buna metoda de a le mentine in siguranta iarna. Limitati iesirile in aer liber atunci cand este posibil. Pisicile in mod special sunt susceptibile la pericole cum ar fi degeraturile, pierderea cu usurinta sau expunerea la diferite boli. Iarna, lasati-le sa intre in casa.

Utilizati intotdeauna o lesa

Daca va plimbati in frig cu animalul dvs, asigurati-va ca il tineti intr-o lesa. Chiar si cele mai inteligente animale sunt mai in siguranta atunci cand sunt in lesa si afara este zapada sau ploaie. Zapada sau ploaia pot “sterge mirosurile familiare” si va lasa animalul dvs pierdut si confuz.

Imbracati animalul intr-o haina de iarna

Dvs v-ati plimba prin zapada fara o haina groasa? Probabil ca nu, asadar cainele dvs de ce ar face acest lucru? Blana majoritatii cainilor nu este suficienta pentru a ii proteja de temperaturile sub zero grade, mai ales daca vorbim despre pui sau caini batrani. Asigurati-va ca atunci cand ii scoateti la plimbare si este foarte frig, puneti o haina pe ei.

Tineti animalele de companie departe de obiectele electrice sau incinse

Cu siguranta si animalului dvs de companie ii place sa se lipeasca de dvs pentru a se bucura de caldura,  insa pe timpul noptii ce face singur? servicii dezinfectie Daca sunteti ingrijorat de cum se incalzeste animalul dvs noaptea, ii puteti cumpara o patura speciala pentru animale sau ii puteti face un culcus calduros.

Nu ii lasati sa isi faca nevoile fiziologice in casa

Este posibil ca animalul dvs de companie sa fie reticient in a iesi din casa atunci cand ploua sau ninge. Insa, ar trebui sa ii puneti o haina pentru a il proteja si sa il indemnati sa iasa afara chiar si in aceste conditii. Nu este de dorit sa se invete sa faca totul in casa.

Verificati daca pisicile se ascund sub masina dvs

In lunile de iarna, nu este neobisnuit sa gasiti pisici care cauta adapost sub masina dvs. Pornirea masinii in timp ce o pisica se afla sub ea poate fi periculoasa. Specialistii si medicii veterinari ne spun ca ar trebui sa batem de 2-3 ori in capota masinii si sa tipam de cateva ori inainte de a urca in masina. Zgomotul va speria orice animal adormit sub masina.

Nu lasati niciodata animalele de companie in masina

Nu lasati niciodata animalele de companie nesupravegheate in masina. Mai ales in momentele cand sunt temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate. Daca este rece afara, duceti cainele in casa, chiar si daca este vorba de doar cateva minute.

Pastrati-le uscate

Dupa ce animalul dvs se joaca prin zapada, asigurati-va ca il uscati imediat. Uscarea acestora cu un prosop ii va ajuta sa se mentina sanatosi. Nu uitati sa le stergeti picioarele, labele si stomacul. De asemenea, sarea imprastiata pe strazi poate fi periculoasa daca ramane pe labele lor.

Nu-i lasati afara

Lasand cainele sau pisica in aer liber nesupravegheati in zapada sau ploaie, creste riscul foarte mare ca acestia sa se imbolnaveasca. Daca cainele sau pisica trebuie sa fie tinut in exterior, aveti grija sa le construiti un loc uscat si cald. De asemenea, verificati cat se poate de des ca acestia sa aiba apa proaspata.

Aveti grija sa ii mentineti sanatosi

Cainii si pisicile cu sisteme imunitare slabe trebuie sa evite cat mai mult posibil sa stea in frig in timpul lunilor reci. Temperaturile scazute pot face ca animalele de companie sa fie “mai sensibile la boli in timpul schimbarilor anotimpurilor”. Daca observati semne de raceala a animalelor de companie, nu le ignorati si mergeti cat mai repede la un cabinet veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu