Pastrati-va animalul sansatos!

Daca detineti un animal de companie, fie ca este vorba despre o pisica, un catelus, pesti sau un papagal cu siguranta sunt cateva intrebari pe care mereu le-ati avut. Fiecare animal de companie are fara indoiala partea sa de intrebari specifice legate de sanatate, insa acest lucru ar insemna sa scriem pagini intregi, de aceea va vom oferi cateva sfaturi cum sa-l mentineti sanatos.


Este adevarat ca animalul dvs nu poate vorbi insa puteti invata sa ii interpretati limbajul daca sunteti atent la cateva semne cruciale. Unul dintre primele simptome care arata ca este posibil sa fie ceva in neregula cu orice animal este scaderea apetitului, mai ales la animalele tinere. In acel moment este foarte important sa monitorizati cu atentie cat mananca si cata apa bea. Unele animale de companie, cum ar fi cainii batrani, pot sari ocazional peste mese, dar in cazul in care refuza mai mult de doua mese este momentul sa incepeti sa cautati si alte simptome de boala. Simptomele comune ale bolii includ o scadere semnificativa a activitatii normale, animalul devine anti-sociabil, exista o pierdere neobisnuita de blana / pene / piele care poate rezulta rani, diaree, lacrimarea ochilor, gingii palide sau deshidratare. Deshidratarea se poate verifica foarte usor printr-un simplu test al elasticitatii pielii. Gasiti un loc pe pielea animalului dvs unde nu este stransa in mod natural (deci nu pe ceafa sau gat) si trageti o parte mica. In cazul in care pielea nu isi revine imediat, atunci deshidratarea poate fi o problema. Daca observati oricare dintre aceste simptome nu ezitati sa sunati un medic veterinar. Cele mai multe boli nu sunt grave la debutul lor, insa pot deveni rapid foarte grave, mai ales la animalele tinere sau batrane.

Animalele de companie sunt ca o familie, iar noi ne dorim sa ramana sanatoase cat mai mult timp posibil. Cu viata atat de agitata pe care o avem majoritatea, am putea de multe ori sa uitam sa fim proactivi in ceea ce priveste bunastarea animalelor de companie, asadar cateva sfaturi usoare de care sa tinem cont ar putea fi bine venite.

- asigurati-va ca mentin o greutate sanatoasa. Medicul veterinar la animalului dvs ar trebui sa va poata spune ce greutate ideala ar trebui sa aiba cainele sau pisica dvs. Ar trebui sa ii cantariti in mod regulat pentru a le schimba dieta daca este necesar. Si amintiti-va ceva, oferiti-le cat mai putine recompense, chiar daca ochii lor par sa spuna altceva.

- asigurati-va ca fac exercitii fizice. Toate animalele au nevoie de exercitii fizice, asadar nu uitati sa scoateti cainele la plimbare in mod regulat si ca pisica are suficiente jucarii cu care sa se joace. La fel ar trebui procedat si cu alte animale, sa aiba intotdeauna ceva care sa le faca sa fie active.

- mergeti regulat la medicul veterinar. Copiii ii ducem des la medic pentru verificari, iar noi ca adulti facem acest lucru macar o data pe an. De ce nu am face acelasi lucru si cu prietenii nostri necuvantatori? De asemenea, acesta este un moment bun pentru a verifica impreuna cu medicul veterinar ca toate vaccinarile sunt la zi.

- oferiti-le iubire – la fel ca si oamenii, animalele noastre de companie se dezvolta armonios daca au parte de iubire si ingrijire. Jucati-va cu animalul dvs, hraniti-l si mentineti acea legatura pe care ati avut-o intotdeauna cu cel mai bun prieten.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu