Tineti animalele in siguranta atunci cand calatoriti cu ele

Statistic, dintre romanii care pleaca undeva in concediu, majoritatea inca viziteaza propria tara, astfel incat volumul celor care pleaca in vacanta cu masina este foarte ridicat. Iar atunci cand pleaca in tara cu masina, cea mai mare parte dintre turisti, isi iau cu ei si animalele de companie, de cele mai multe ori caini. Totusi, cat timp suntem pe drum, ne dorim sa pastram in deplina siguranta si prietenii nostri necuvantatori.

Cainele nu ar trebui sa mearga niciodata in bratele dvs sau pe scaunul pentru pasageri. Daca va opriti brusc (si la cum se circula la noi suntem toti constienti ca franari bruste intervin foarte des), cainele poate actiona ca un proiectil si poatre iesi prin parbrizul masinii. Daca se intampla sa faceti accident usor si cainele nu este imobilizat in masina, ar putea sa iasa si sa se piarda. Asadar, va sfatuim sa urmati aceste sfaturi pentru a va mentine in siguranta atunci cand calatoriti, atat pe voi insiva cat si pe cainele dvs.

Obligatoriu, animalele de companie ar trebui sa circule in partea din spate a vehiculului dvs. Acolo este recomandat sa fie tinuti intr-un scaun special pentru caini, sau intr-o cusca spatioasa, special construita, si asigurata in centuri. Nu doriti ca animalul dvs sa se deplaseze prin cusca dintr-o parte in alta.

Siguranta cainilor in vehicule

Daca cainele dvs nu este obisnuit sa calatoreasca in masina, atunci planificati excursia din timp. S-ar putea sa asocieze calatoriile cu masina, cu mersul la cabinetul veterinar. Cel mai bine este sa incepeti cu calatorii scurte pana in parc de exemplu, inainte de a pleca in vacanta. Acest lucru ii va obisnui sa calatoreasca cu masina si experienta generala va fi una placuta.

Cand calatoriti cu un caine, calculati intotdeauna timp suplimentar. Daca credeti ca va vor lua patru ore sa ajungeti la destinatie, atunci ar fi bine sa adaugati o ora suplimentara. Va recomandam sa luati pauze la fiecare trei pana la patru ore. O plimbare scurta sau o alergare usoara in timpul calatoriei este foarte benefica, atat pentru pentru caine cat si pentru dvs. De asemenea, asigurati-va ca animalul va bea multa apa in timpul acestor opriri.

Ce ar trebui sa aveti pentru calatoriile cu masina alaturi de caini?
  • O zgarda cu informatii actuale despre caine.
  • O lista cu opririle pentru odihna, spitalele veterinare din zona, inregistrarile medicale ale cainelui si medicamente.
  • Un castron si multa apa.
  • Jucaria lui preferata.
  • Pungi de gunoi pentru a strange in urma cainelui.
  • Un kit de prim ajutor.
  • Mancare pentru caine.


De asemenea, asigurati-va ca masina este bine ventilata si racoroasa si nu lasati niciodata cainele nesupravegheat intr-o masina parcata. In zilele caniculare de vara, chiar si la umbra, masinile sunt ca niste cuptoare; se incalzesc foarte tare, iar rezultatele pot pune viata cainilor in pericol. Temperaturile din interiorul masinilor pot ajunge si la 60 de grade celsius, provocand accidente cerebrale, leziuni ale creierului si chiar moarte. De asemenea, acelasi lucru este valabil si in zilele foarte reci, nu este de dorit ca animalul sa ramana singur in masina.


Din punct de vedere al cazarii, trebuie sa stiti ca exista foarte multe hoteluri si pensiuni care accepta si animale de companie, insa ar trebui sa intrebati acest lucru inainte de a face o rezervare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu