Noua sfaturi pentru ingrijirea animalelor de companie in vacanta - Partea II

6. Un loc familiar, apropiat mediului in care traieste in general, poate fi o alternativa buna

Cainele sau pisica dvs de companie este obisnuita sa traiasca zi de zi in mijlocul familiei, cu libertatea de a merge in orice loc al casei doresc, cand doresc si sunt obisnuiti sa aiba oameni care interactioneaza continuu cu ei. Multor persoane le displace ideea de a scoate animalele de companie din acest tip de scenariu relaxat si de a le plasa intr-un spatiu mai mic, restrans, izolat, tipic pentru multe animale care calatoresc. Din acest motiv, din ce in ce mai multi proprietari de animale de companie cauta ingrijire la domiciliu. Acest lucru se poate intampla in propria casa sau in casa altor persoane, care fac acest lucru.

7. Având un animal de companie gândit într-un mediu de origine poate fi o alternativă bună

Câinele sau pisica dvs. de companie este folosită pentru a trăi viața într-un tip de familie, cu libertatea de a merge acolo unde doresc, când doresc, în casă și cu oameni care interacționează continuu cu ei. Mulți oameni nu mai displace acum ideea de a scoate animalele de companie de la acest tip de scenariu relaxat și de a le plasa în spațiul mai mic, restrâns, izolat, care este tipic pentru multe cani de îmbarcare. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți proprietari de animale de companie caută îngrijire la domiciliu pentru animale de companie. Aceasta poate fi în casa altcuiva sau, poate, în propria ta casă.

Poate fi o idee buna sa intrebati un prieten sau o ruda daca poate avea grija de animalul dvs de companie, in special pentru pisicile obisnuite cu propria casa sau pentru cainii sociabili de care pot avea grija foarte usor. Cu toate acestea, va amintim ca acest lucru inseamna multa responsabilitate pe umerii celui care ii va avea in grija si o povara de ingrijire. Si o cutie de bomboane cumparata de pe aeroport nu poate fi suficient pentru cel care are grija de animalul dvs de companie.

8. Site-uri web pentru gasirea unei persoane

In primul rand, exista cei care doresc sa castige bani prin ingrijirea animalelor de companie. Foarte multe persoane se inscriu ca ingrijitori pentru animale de companie – de la medici veterinari sau profesionisti in domeniu, pana la studenti si asistenti medicali care sunt proprietari de caini cu experienta. Toti au doua lucruri in comun: se bucura de compania unui caine si, de asemenea, sunt si recompensati pentru acest lucru.

Apoi sunt proprietarii care cauta o alternativa buna pentru a isi lasa cainele atunci cand pleaca in vacanta. Pentru acesti oameni, procesul este foarte simplu: intra in zona in care traiesc si fac o cautare. Din lista aparuta pot alege o persoana si sa faca o rezervare.

Majoritatea site-urilor de acest gen au si alte beneficii si asigurari. De exemplu, ingrijitorii de animale din sistem pot fi acoperiti de o asigurare gratuita de urgenta veterinara in caz de accidente sau boli grave. De asemenea, majoritatea proprietarilor prefera sa lase cainele in ingrijirea altei persoane de proba pentru cateva ore. Astfel vor decide daca cainele este ingrijit corect si daca ii place compania in care este lasat.

9. Indiferent de sistemul de ingrijire al animalelor pe care il alegeti, faceti mai intai un weekend de proba

O vacanta dureaza in general 10-14 zile, iar daca animalul dvs de companie este plasat intr-un mediu care nu ii place, aceasta perioada poate fi prea lunga pentru el, provocand acestuia stres si tulburari psihologice. Pentru a minimaliza acest risc, incercati sa lasati cainele un weekend de proba in acelasi loc in care l-ati lasa si in vacanta. Daca weekend-ul merge bine, exista sanse foarte mari ca o saptamana  intreaga sau doua sa mearga la fel de bine. Idealul pe care trebuie sa il cautati este ca animalul dvs sa aiba o saptamana de vacanta la fel de placuta ca si dvs. Iar daca planificati cu atentie acest lucru, obiectivul este unul foarte realist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu