Noua sfaturi pentru ingrijirea animalelor de companie in vacanta - Partea I

Daca va impartasiti viata cu un animal de companie, nu puteti pleca pur si simplu intr-o vacanta, trebuie sa planificati ce se va intampla si cu animalul dvs. Numarul de optiuni disponibile a crescut semnificativ odata cu aparitia internetului, totusi lucrurile pe care le puteti face au ramas aceleasi: trebuie sa gasiti o solutie care sa mentina animalul dvs in siguranta, confortabil si fara stres.

1. Planificati in avans

La fel cum multi oameni rezerva zborurile si cazarile cu multe luni in avans, este normal sa faceti acelasi lucru si in privinta ingrijirii animalelor dvs de companie. Firmele care ofera astfel de servicii sunt de obicei foarte aglomerate in lunile de vara, indiferent daca au ei grija de animale, daca se ocupa de calatoriile cu animale sau fac alte activitati legate de vacante, pentru animalele de companie.

2. Calatoria alaturi de animalele de companie este mai usoara ca niciodata

Atat in strainatate cat si in Romania, au aparut din ce in ce mai multe hoteluri si pensiuni care accepta si animale de companie. Aveti grija insa, ca in unele tari nu puteti intra cu animalul decat daca aveti toate actele medicale necesare. Cel mai bine este sa cautati aceste informatii pentru fiecare tara in care vreti sa ajungeti.

3. In cazul in care calatoriti cu animalul dvs de companie, faceti mai intai o cercetare amanuntita

Planificati corect: ganditi-va ce implica sa aveti animalul cu dvs atunci cand sunteti departe de casa si asigurati-va ca ati verificat detaliile importante in acest sens. Cazarea este potrivita pentru animalul dvs de companie? Unde va dormi noaptea? Cum veti petrece zilele alaturi de el? Cu ce veti hrani animalul cat sunteti plecat? Ce veti face cu animalul atunci cand vreti sa faceti anumite activitati specifice vacantei? (excursii, diferite sporturi, plimbari noaptea, etc). In felul acesta va veti asigura ca nu exista surprize cand ajungeti la destinatie.

4. Nu uitati de ingrijirea sanatatii animalului dvs

La fel cum oamenii se pot imbolnavi in vacanta, la fel se poate intampla si in cazul animalelor de companie. Verificati daca puteti merge cu el la un cabinet veterinar fara sa aveti vreo asigurare. Sau daca exista riscuri de boli de care ar trebui sa stiti inainte de a vizita o anumita tara. De asemenea, este important sa stiti daca aveti nevoie de ingrijiri suplimentare de prevenire, cum ar fi controlul capuselor, protectia impotriva tantarilor sau a diferitelor forme de paraziti. Discutati inainte de a pleca cu medicul veterinar, acesta va poate da cele mai bune sfaturi.

5. Ganditi-va cu atentie la modul in care va calatori animalul dvs de companie

Este posibil sa fi auzit despre decesele animalelor de companie in timp ce erau transportate in cala avioanelor. Acest rezultat dezastruos poate aparea destul de rar, insa daca transportati animalul de companie in portbagajul masinii, pe feribot sau pe calea aerului, asigurati-va ca acesta sta confortabil si in siguranta. Aflati inainte de a pleca ce implica aceste lucru si faceti ajustarile necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu