Patru motive pentru care ar trebui sa duceti pisicile si cainii la un control anual

Deoarece cainele sau pisica nu va poate comunica atunci cand nu se simt bine, si deoarece animalele sunt uneori capabile sa mascheze simptomele bolii pana cand ajung in stadii avansate, un examen annual efectuat la medicul veterinar este o parte importanta in mentinerea sanatatii si fericirea animalului dvs de companie.

Mai jos veti gasi patru motive importante pentru care ar trebui sa consultati un medic veterinar macar o data pe an.

Prinde o boala in fazele incipiente

Prin examinari fizice si teste, cum ar fi testele de sange, medicul veterinar va putea sa descopere o boala in stadii incipiente, atunci cand este mult mai usor de tratat. Multe boli atat la caini cat si la feline nu vor aduce simptome evidente inainte de a fi avansate. Descoperirea unei boli mai devreme, mai degraba decat mai tarziu, poate sa va asigure ca animalul dvs de companie va primi tratamente adecvate pentru a-l vindeca sau, cel putin, pentru a mentine boala pe loc. In plus, un examen anual va va oferi date veterinare pe toata durata vietii animalelor de companie, ceea ce il va ajuta pe medic sa masoare ceea ce este normal pentru animalul dvs si ceea ce este neobisnuit. Toate aceste informatii, impreuna cu un examen fizic amanuntit, va ajuta veterinarul sa diagnosticheze in mod corespunzator animalul de companie si, in cele din urma, o sa va ajute sa economisiti timp si bani, daca va avea drept rezultat recunoasterea unei boli din timp.

Verificarea inimii

Veterinarul dvs va asculta inima animalului, verificand pulsul, si asigurandu-se in acelasi timp ca nu exista anomalii, cum ar fi anumite zgomote anormale. Deoarece bolile cardiace sunt foarte grave, acesta este unul dintre motivele cele mai importante pentru care ar trebui sa va examinati animalul de companie anual, deoarece nu veti putea verifica sanatatea inimii sale la domiciliu, pe cont propriu.

Mentinerea sanatatii stomatologice

In timpul unui examen medical, veterinarul verifica si gura animalului pentru a determina daca sunt necesare curatari dentare sau proceduri speciale pentru a preveni aparitia unor probleme grave legate de sanatatea orala. Deoarece multi caini si pisici au o multime de tartru pe dinti care duce la o boala a gingiilor, un examen regulat o sa va ajute sa va asigurati ca sanatatea orala a animalului de companie este una buna.

Cautarea de paraziti

Parazitii interiori, dintre care o parte pot fi trimisi si la om, prezinta, de asemenea, un risc pentru sanatatea animalului dvs. Deoarece pot fi luati fara sa stiti si pentru ca nu produc intotdeauna simptome, cu ar fi viermii care au trecu in scaun, singura modalitate de a sti cu adevarat daca animalul dvs are o infectie parazitara este ca un medic veterinar sa-i examineze scaunul, cel putin o data pe an. In cazul in care se gasesc paraziti in proba de scaun, puteti obtine tratamentul adecvat pentru a scapa de ei.

Chiar daca cainele sau pisica dvs ar putea parea ca sunt sanatosi si chiar daca comportamentul lor nu s-a schimbat, ar putea exista probleme de sanatate adiacente care inca nu s-au manifestat cu semne exterioare. Asadar, un examen veterinar anual va poate avertiza de eventuale probleme de sanatate recent aparute si ii poate oferi o sansa mai mare de vindecare animalului dvs de companie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu