Inotul ii poate ajuta pe Labradorii bolnavi sa fie in continuare apti de miscare

Hidroterapia canina imbunatateste mobilitatea Labradorilor care sufera de displazie de cot. Nu numai ca acest lucru ii afecteaza in mod pozitiv pe cei sanatosi, dar reprezinta si un mare instrument terapeutic si un mod eficient de a va mentine cainele in forma maxima.

Mobilitatea este o mare problema pentru cainii care sufera de claudicatie, ce afecteaza membrele anterioare, deoarece acestia nu mai pot trai o viata normala, fericita. Cea mai frecventa cauza a infirmitatii este displazia de cot a membrelor interioare, o tulburare genetica care determina cresterea anormala a oaselor, in cotul cainelui. Unele rase de caini, cum ar fi Labradorii si Ciobanestii Germani, sunt deosebit de sensibili la aceasta problema.

Cercetatorii de la Hartpuri University Centre, din Marea Britanie, Tate Preston si medicul veterinar Dr. Alison Wills, au descoperit ca hidroterapia ajuta Labradorii care au displazie de cot. Dr. Wills explica: “Cainii cu displazie de cot au inceput sa se miste mai mult, frecventa pasilor si lungimea acestora s-au marit – masuri de mobilitate in cadrul studiului nostru – dupa hidroterapie”.

Beneficiile hidroterapiei, de asemenea, s-au extins si la grupul sanatos. “Interesant, controalele de sanatate au aratat, de asemenea, imbunatatiri ale pasului in mod semnificativ”, spune Dr. Wills. “Din rezultatele acestui studiu, se pare ca inotul este foarte bun si indicat pentru caini.”

Deci, ar trebui ca toata lumea sa isi duca cainele la inot? Dr. Wills mentine o abordare prudenta a rezultatelor ei interesante: “Este greu de generalizat aceste concluzii pentru intreaga populatie canina, datorita dimensiunii reduse a esantionului. Cainii, de asemenea, sunt de toate formele si dimensiunile, astfel incat ceea ce functioneaza pentru unul poate sa nu fie bun pentru altul. Chiar si asa, cel mai multi caini gasesc ca inotul este foarte distractiv!”

Echipa de cercetare a masurat pasii cainilor prin marcarea unor parti a membrelor si masurarea locului in care markerii se muta, dupa cum Dr. Wills explica: “Am atasat markeri reflectorizanti pe picioarele cainilor si apoi cu un aparat de fotografiat am urmarit miscarea markerilor. La final am analizat informatiile pentru a vedea modul in care cainii au inceput sa se miste inainte si dupa inot.”

Studiul a implicat un numar mic de caini – un lucru pe care cercetatorii vor sa il schimbe cat de curand. Dr. Wilss explica: “In acest studiu a fost examinati doar Labradorii, dar cum si alte rase sunt predispuse la dezvoltarea displaziei de cot, in special Ciobanestii Germani, astfel incat ar fi interesant sa investigam modul in care hidroterapia afecteaza miscarea diferitelor rase de caini.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu