Controlul greutatii cainilor - Partea II

La fel ca si in cazul oamenilor, animalele de companie supraponderale prezinta un risc crescut pentru problemele de sanatate. Pe langa faptul ca au un risc mai mare in cazul bolilor de inima, cainii supraponderali prezinta o mai mare incidenta a artritei, probleme circulatorii, tulburari pancreatice, boli hepatice si multe altele.

Pentru a determina daca cainele dvs este supraponderal, treceti cu mana de-a lungul lui. In cazul in care nu ii puteti simti coastele, este timpul sa incepeti un program de reducere a greutatii. In cazul in care cainele nu are o talie, atunci trebuie sa incepeti programul de reducere a greutatii.

Un astfel de program de reducere a greutatii pentru caini are mai multi pasi de urmat si ar trebui sa includa urmatoarele:


Examen veterinar:
Orice caine cu o problema de greutate ar trebui sa fie examinat de un medic veterinar, inainte de initierea unui program de control al greutatii.

Anumite afectiuni medicale pot provoca obezitatea la caini, si astfel orice caine cu o problema de greutate ar trebui sa fie examinat de un medic veterinar, inainte de initierea programului de slabit. Mediculveterinar va determina daca exista o cauza de baza pentru obezitate sau in cazul in care exista alte afectiuni medicale prezente, care ar putea complica scaderea in greutate. Medicul veterinar este, de asemenea, o resursa valoroasa care va poate ajuta sa stabiliti un program de slabire specific pentru cainele dvs.

De asemenea, atunci cand animalul dvs incepe un program de reducere a greutatii, medicul veterinar va poate ajuta sa stabiliti un obiectiv de greutate realist si o cronologie buna. Este important sa intelegem cat de mult poate dura procesul. In general, un obiectiv bun este pierderea a 1-2% din greutatea corporala in fiecare saptamana. Nu ne dorim ca animalul nostru de companie sa piarda in greutate prea repede, deoarece acest lucru creste probabilitatea ca kilogramele pierdute sa revina dupa dieta.

Participarea celor din casa

Unul dintre principalele motive pentru care programele de reducere a greutatii esueaza este ca unul sau mai multe persoane din casa nu tin seama de recomandarile pe care le are cainele. Toti trebuie sa se convinga ca programul este esential pentru viata si sanatatea cainelui si astfel fiecare trebuie sa urmeze intocmai recomandarile privind dieta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu