Agresivitatea cainilor: metode de recunoastere si de combatere! (Partea II)

Sursa foto: www.puppy-training-solutions.com
Agresiunea de joc este cea mai raspandita in natura. Un caine va urmari tot ceea ce se indeparteaza. Cainele are o gena de vanator. Cand ceva fuge de un caine instinctele sale de urmarire si vanatoare se activeaza. Un om nu poate sa fuga de un caine. Cea mai buna solutie intr-un asemenea caz este sa va intindeti pe jos si sa va prefaceti mort. Probabil ca ati vazut caini care se culca pe jos in fata celor dominanti. Acesta este un mod prin care incearca sa le transmita ca ei nu reprezinta o amenintare.

Agresiunea sexuala poate fi atunci cand masculul isi protejeaza femela de ceilalti caini. De asemenea, si femelele au acest tip de agresiune mai ales atunci cand au pui. Pana si cele mai calme vor incerca sa ii muste pe cei care se apropie de puii lor.

Agresiunea sexuala este redusa prin sterilizare si castrare. Cei mai multi medici veterinari recomanda sterilizarea sau castrarea cainilor in primele 6-12 luni de varsa.

Agresiunea in urma accidentelor este acea agresiune provocata de leziuni sau de o durere pronuntata. S-ar putea vedea cu usurinta acest tip de agresiune la un caine care a fost lovit de o masina sau unula care sufera de artrita indusa de varsta.

Leziunile sau agresiunea provocata de durere este cel mai bine tratata cu ajutorul medicului veterinar. Incercati sa nu atingeti zonele dureroase decat daca este absolut necesar pentru terapie sau pentru a tine cainele in siguranta. Dieta, activitate, medicamente, toate pot ajuta la atenuarea durerii si, prin urmare, a comportamentului agresiv.

Agresiunea teritoriala este agresiunea afisata atunci cand cainele isi protejeaza teritoriul. Teritoriul cainelui poate fi mult mai diferit decat va puteti inchipui dvs. Zona poate depasi cu mult casa dvs sau gradina. De exemplu, daca iesiti cu el la plimbare prin cartier, este posibil ca acesta sa considere ca tot cartierul este teritoriul lui.

Cand un caine este intr-un mediu nou, poate arata acest tip de agresiune deoarece nu este sigur de imprejurimi, sau cand cainele simte ca exista un pericol pentru stapanul sau pe teritoriul acestuia.

De asemenea, un caine poate arata agresiune teritoriala cu obiectele pe care le are in posesie. El isi va proteja intotdeauna ceea ce considera ca este al lui. Aici putem include: produsele alimentare, culcusul, jucariile si orice altceva care face parte din lumea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu