Agresivitatea cainilor: metode de recunoastere si de combatere! (Partea I)

Sursa foto: www.thecaninetrainingcenter.com
Multi dintre cei care au caini sunt uimiti cand isi aud prietenii necuvantatori ca maraie sau iau o atitudine agresiva. Din pacate insa, multe dintre aceste animale ajung intr-un final in adaposturi, deoarece proprietarii lor au o teama in ai tine in continuare in casa. Acum noi va intrebam, la un membru al familiei dvs ati renunta la fel de usor?

Raspunsul cu siguranta este nu. De exemplu atunci cand va aduceti acasa copilul nou nascut, toata familia intelege ca trebuie sa aveti multa rabdare pana cand veti reusi sa va intelegeti cu el. Trebuie sa incepeti sa va dati seama ce vrea sa va transmita atunci cand plange sau cand scoate sunete distorsionate.

Cainele dvs are si el propria limba. Intelegerea limbajului acestuia va va ajuta la prevenirea unui comportament nedorit precum si a muscaturilor.

Agresiunea dominanta este, de asemenea, cunoscuta sub numele de agresiune competitiva. Aceasta apare atunci cand un caine isi simte provocata pozitia sociala de catre un alt caine. Cainele cu pozitia sociala mai mare este numit cainele alfa. Acesta primeste toate avantajele, de exemplu mananca ce vrea, doarme unde vrea si dicteaza celorlalti caini. De asemenea, el decide cand ceilalti caini pot sa doarma sau sa manance.

Chiar si cei care detin un singur caine pot observa aceasta agresiune dominanta, deoarece cainele vede proprietarul ca pe un membru al haitei sale. Un exemplu ar fi atunci cand cainele se intinde pe scaunul sau preferat si maraie la stapan cand acesta ii spune sa coboare.

Agresiunea de oportunitate este acea agresiune destinata unui alt caine sau unei persoane; cu toate acestea, este redirectionata catre cainele aflat mai aproape, deoarece posibilitatea de a ataca este mai buna. Un exemplu al acestui tip de agresiune este demonstrat atunci cand incercati sa despartiti doi caini care se lupta. Uneori, persoana care incearca sa ii desparta ajunge sa fie muscata.

In acest caz, precautia este cea mai buna abordare pe care o puteti avea. In cazul in care un caine este agitat, cel mai bine este sa mentineti o distanta sigura pana cand acesta se simte mai putin vulnerabil si incepe sa se relaxeze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu