Zece lucruri interesante despre pisici

Sursa foto: jasonlefkowitz.net
Oamenii isi iubesc animalele de companie. Fie ca este vorba de o pisica, un caine, un hamster, foarte multi oameni din Romania au alaturi de ei in casa si un animal de companie. In urma ultimelor statistici s-ar parea ca in prezent, numarul pisicilor din casele oamenilor este mai mare decat al cainilor. 

Pisicile pot fi distractive, intuitive si iubitoare. Dar pe langa aceste calitati pot avea si parti rele. Au o rutina a lor pe care trebuie sa o respecte si pot fi foarte dificile. Avandu-le in viata dvs va pot da multe satisfactii, insa cu anumite pisici trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece pot fi temperamentale si imprevizibile, de aceea cel mai important lucru din punctul nostru de vedere, este sa ajungeti sa le cunoasteti foarte bine. Daca sunteti un iubitor de pisici probabil ca urmatoarele paragrafe va sunt deja cunoscute:

Pisicile pot ajunge la inaltimi mari – in anul 1963, Franta a trimis prima pisica in spatiu. Aceasta se numea Felicette, dar prea i-a spus „Astrocat”. Prin intermediul unor electrozi implantati, semnele ei vitale au fost monitorizate constant pana la intoarcerea cu succes pe Pamant. Revenind la cazurile cu sanse mai mari de a se intampla, daca pisica cade dintr-un pom, de pe sifonier sau de pe frigider aceasta nu va avea nimic.

Felinele dorm doua treimi din zi – in medie, pisicile dorm aproximativ doua treimi din fiecare zi. Daca facem un calcul, acest lucru inseamna ca o pisica in varsta de noua ani, sase dintre acestia i-a dormit. De obicei pisicile isi gasesc un loc preferat si incearca sa doarma acolo cat de des este posibil, de aceea incercati sa-i mentineti acel loc curat, uscat si fara alergeni. 

Pisicile au emotii-umane – creierul unei pisici are unele similaritati remarcabile cu cel uman. Desi expertii nu sunt de acord cu privire la profunzime si gama, toate testele confirma ca pisicile simt emotii nu foarte diferite de ale noastre. Fericire, depresie, furie, sunt cateva din starile la care orice iubitor de pisici a asistat macar odata.

Muscaturile de pisica sunt periculoase – este adevarat, muscatura unei pisici poate fi toxica si periculoasa. O astfel de muscatura poate duce la o infectie bacteriana grava care se trateaza cu penicilina. Insa in cazul in care nu este consultat un medic, mai ales pentru persoanele in varsta sau cele cu un sistem imunitar scazut, muscatura de la pisica poate crea afectiuni foarte grave si uneori chiar si decesul.

Pisicile pot sari in inaltime – stiati ca unele pisici pot sari de pana la cinci ori propria lor inaltime? Cu ce va poate afecta pe dvs acest lucru insa? Destul de simplu, daca tineti pisica in casa aveti grija sa nu aveti lucruri ce pot fi stricate daca ajunge la ele.

Pisicile pot fi clonate – aveti o pisica favorita cu o personalitate perfecta si o multime de bani de cheltuit? Atunci da, tehnologia exista si chiar a fost folosita in anul 2004 cand a fost clonata prima pisica in scopuri comerciale.

Pisicile au sistem GPS intern – este adevarat ca pisicile pierdute pot gasi drumul inapoi spre casa. Diversi experti spun ca s-ar orienta dupa unghiurile luminii soarelui, campurile magnetice ale Pamantului, etc. Indiferent de cum fac acest lucru, ce stim sigur este ca s-a dovedit ca acestea pot gasi drumul spre casa.
Pisicile pot folosi usa pentru animalele de companie – daca locuiti la curte puteti monta o usita mica in partea de jos a usii dvs de la intrare pe unde pisica poate intra si iesi cand doreste.

Pisicile au o multime de par – corpul unei pisici este acoperit cu aproximativ 130.000 de fire de par pentru fiecare centimetru patrat. Cu totii stim ce inseamna acest lucru pentru casa noastra: par peste tot. Nu este nimic ce putem face contra acest lucu, insa putem minimiza impactul cu periaje zilnice si aspirarea regulata in casa.

Vad foarte bine noaptea – pisicile au o vedere foarte bine dezvoltata pe timp de noapte, permitandu-le sa vada la un nivel de lumina de sase ori mai scazut decat in cazul oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu