Planuiti sa aveti o chinchilla ca animal de companie? Luati in considerare urmatoarele aspecte

Sursa foto: www.chinchillamea.ro
Chinchillele sunt animale bune de companie. Cu toate acestea, inainte sa va cumparati una, este important sa cunoasteti cateva lucruri despre ele. Chinchillele sunt animale nocturne, ceea ce inseamna ca dorm pe durata zilei si raman treze noaptea. Astfel, daca aveti un somn usor si ati prefera sa aveti o noapte linistita fara zgomote, ar trebui sa reconsiderati ideea de a avea o chinchilla. Urmatoarele aspecte despre chinchilla sunt foarte importante:
• Animale de companie hiperactive
Chinchillele sunt foarte active. Cand se trezesc, le place sa alerge si sa se mentina ocupate. De aceea, este important sa aiba suficient spatiu in care sa se joace. Unii stapani opteaza pentru custi foarte mari, pe cand altii pun la dispozitia chinchillei o intreaga camera. Natura lor hiperactiva obliga stapanul sa mentina animalul ocupat. Detinatorii de chinchilla ar trebui sa “decoreze” spatiul animalului de companie cu jucarii din lemn, ce pot fi rontaite. Acest lucru le va impiedica sa se plictiseasca. Cu toate acestea, ar trebui sa evitati jucariile din plastic, deoarece sunt toxice.

• Caldura si umiditate
Chinchillele au o blana deasa. Astfel, ele sunt foarte sensibile la temperaturi ridicate sau niveluri ridicate de umiditate. Din acest motiv, stapanii lor ar trebui sa fie foarte atenti ca temperatura sa nu depaseasca 30 de grade, iar umiditatea sa nu atinga pragul critic de 80 de unitati.

• Miscare
Chinchillele au o constanta nevoie de miscare. De aceea, este important sa scoatem animalul din cusca pentru cel putin 30 de minute zilnic. Acest lucru il ajuta sa descopere si alte locuri pe unde se poate plimba. Mai mult, ati putea scoate animalul afara din casa, pentru a-i da posibilitatea sa exploreze mediul inconjurator, ajutandu-l sa duca astfel o viata sanatoasa.

• Durata de viata
Ingrijite corespunzator, chinchillele pot trai destul de mult. Domesticite, chinchillele traiesc aproximativ 15-20 de ani. Asadar, daca va doriti un animal care traieste mult, chinchilla reprezinta o varianta buna.

• Hrana
Este foarte important sa va asigurati ca animalul dvs. este hranit in mod corespunzator, deoarece chinchillele sunt foarte sensibile, putand chiar sa moara. Cea mai buna hrana o reprezinta fanul afanat. Puteti sa le hraniti si cu fructe uscate, dar numai intr-o cantitate mica. Legumele proaspete si plantele verzi sunt interzise.

Un alt lucru important, pe care nu trebuie sa-l neglijati este vizita la cabinetul veterinar in mod regulat. Este bine sa ii monitorizati sanatatea si sa descoperiti din timp eventualele probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu