Cum sa ingrijesti pasarile de companie

Sursa foto: www.hoax-slayer.com
Daca sunteti fericitul posesor al unei pasari de companie, atunci cu siguranta stiti cat de potrivite sunt intr-o familie. Daca aveti copii, atunci ei cu siguranta iubesc pasarile si ar face orice sa se joace cu micutii lor prieteni. Dar pasarile au nevoie de atentie si dragoste din partea familiei, iar cu cat invatati mai multe despre ele, cu atat va puteti bucura mai mult de compania lor.

Inainte de a alege o pasare de la magazinul de animale, aveti grija ca stiti ce presupune asta. Daca nu aveti suficient spatiu in casa, atunci clar nu va veti alege un papagal mare, spre exemplu.

De asemenea, trebuie sa luati in considerare si timpul pe care sunteti dispus sa il alocati animalului. Papagalii, de exemplu, sunt o alegere foarte buna, insa nu le place ideea de a ramane singuri pentru perioade indelungate. Le place sa interactioneze si sunt ideali pentru persoanele care adora sa aiba un papagal pe umarul lor. Daca nu dispuneti de spatiu, atunci poate un perus sau un sticlete ar fi o alegere mai buna.

Cei carora le plac pasarile mari, ar trebui sa se asigure ca dispun de un spatiu amplu pentru noul membru al familiei. Cumparati o cusca suficient de mare, astfel incat pasarea sa aiba loc pentru joaca. Ultimul lucru pe care il vreti este ca pasarea dvs sa devina deprimata pentru ca nimeni nu vrea sa se joace cu ea.

Pasarile de companie trebuie sa fie scoase din cusca, mai ales daca va puteti juca cu ele cu mainile goale, ceea ce este un alt lucru important. Alegeti intotdeauna o pasare cu care va puteti juca cu mainile goale, pentru ca astfel veti fi mai apropiat de ea, plus ca este mai distractiv.

De asemenea trebuie sa invatati cum sa va purtati corespunzator cu pasarea achizitionata. Rezistati tentatiei de a apuca pasarea pur si simplu. Merita respectul dvs si chiar daca le place sa fie mangaiate, poate ca nu sunt mereu pregatite pentru asta. Asemeni oamenilor, si lor le place sa aiba intimitatea lor.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale ingrijirii unei pasari este hrana lor. Documentati-va cu privire la ce hrana este buna pentru pasarea dvs – ar putea fi vital. Unele tipuri de hrana pot fi toxice, la fel ca majoritatea plantelor din casa. Ar fi de ajutor sa discutat cu un specialist, cel mai bine cu un medic veterinar, in privinta aceasta.

Daca vreti sa va dresati pasarea, ar trebui sa va inarmati cu toate lucrurile care va pot fi de folos. Unele pasari nu suporta anumite metode de dresaj, ci au nevoie de atentie din partea dvs. Daca pasarea are tendinta de a tipa sau de a musca tot timpul, este foarte posibil sa se fi simtit neglijata sau abuzata o perioada. Este posibil ca aceste pasari sa poata fi dresate, insa este nevoie de mult calm si multa dragoste din partea dvs.

Exista o multime de instrumente disponibile care va pot ajuta sa dresati o pasare. Alegeti dintre o varietate de filmulete, carti si alte materiale din care puteti invata despre comportamentul pasarii de companie.
Nu va trebuie o diploma pentru a-i oferi animalului dvs dragoste si afectiune. Este nevoie doar de putina rabdare, timp si mai ales de o ingrijire adecvata, acest lucru insemnand mancare buna, apa schimbata mereu, curatenie in cusca si binenteles vizite la cabinetul veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu