Zece de lucruri pe care nu le stiati despre caini

Sursa foto: slightlywarped.com
Cei care au caini acasa stiu cata fericire le pot aduce acestia. Poznele lor inteligente si simtul umorului pot aduce putina fericire in viata oricui. Cainii sunt mult mai mult decat prietenii nostri necuvantatori sau doar simple animale. Veti gasi in continuare zece lucruri pe care probabil nu le stiati despre aceste animale minunate.

1 – Partea sa salbatica – chiar daca cainii au fost domesticiti de mai bine de 33.000 de ani, instinctele lor primare sunt active chiar si acum, cum ar fi: urlatul la luna sau marcarea teritoriului.

2 – Cainii pot sa va citeasca fata – cercetariile ne arata ca acestia sunt singurele animale care pot citi emotiile exprimate pe fata unei persoane la fel de bine ca si oamenii. Cu alte cuvinte, cainii pot spune dintr-o privire daca suntem fericiti, suparati sau tristi.

3 – Cainii vad in culori – exista o conceptie gresita foarte des intalnita, cum ca aceste animale ar vedea doar alb si negru. Adevarul este insa ca acestia pot vedea culorile, doar ca nu la fel de vii ca si oamenii.

4 – Temperatura organismului unui caine este mai mare ca a unui om – temperatura medie a unui caine este de 38-39 de grade Celsius, din acest motiv se spune ca puricii sunt atrasi de caini.

5  – Cainii pot suferi de cancer – cancerul nu este un pericol doar pentru viata oamenilor, la fel de bine si cainii pot avea cancer. Mai mult de jumatate din cainii cu varsta de peste 10 ani dezvolta o forma de cancer la un moment dat in viata lor, cum ar fi limfomul care este o tumora a ganglionilor limfatici, tumorile celulelor mastocite, care este o forma de cancer de piele, tumori ale glandelor mamare, etc.

6  – Cainii sunt si ei afectati de fumul de tigare – o serie de studii au indicat ca si cainii se confrunta cu mari riscuri de sanatate atunci cand sunt expusi la toxinele fumului de tigare, pot aparea probleme respiratorii, alergii si chiar cancer pulmonar.

7 – Fara ciocolata – se pare ca in ciocolata exista un produs chimic numit teobromina foarte toxic, care poate afecta fatal cainele daca acesta inghite intre 100 si 150 de miligrame / kilogram de greutate corporala.
8 – Labute transpirate – spre deosebire de oameni care transpira prin piele, cainii transpira prin labute. Puteti sa verificati acest lucru foarte usor atunci cand cainelui dvs ii este cald.

9 – Identitatea cu ajutorul nasului – la fel cum oamenii pot fi identificati prin intermediul amprentelor lor, cainii pot fi identificati prin intermediul nasului, acesta este unic pentru fiecare caine in parte.

10 – Puterea mirositului – Cainii au un puternic simt al mirosului, atat de puternic incat este estimat, in urma cercetarilor, ca este de 1000 de ori mai sensibil decat cel al oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu