Pregateste-ti animalul pentru ger!

Sursa foto: examiner.com
Chiar daca este sezonul rece, in Romania nu este inca atat de frig pe cat ar fi normal sa fie, insa cu siguranta frigul puternic si gerul vor ajunge si aici, dar chiar si atunci cainii si si pisicile dvs vor vrea in continuare sa mearga afara sa se joace. Din nefericire pentru noi oamenii, ploaia si zapada nu schimba faptul ca prietenii nostri necuvantatori au nevoie in continuare de exercitii fizice si de aer curat. Iar acest lucru inseamna ca trebuie sa iesim afara chiar si atunci cand orasul va fi acoperit de zapada. Vestea buna, totusi, este ca aceste plimbari nu trebuie sa se termine doar din cauza frigului, sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a trece mai usor peste acest inconvenient.

Decideti cu atentie cand frigul este cu adevarat frig
O regula foarte buna este urmatoarea: cainii cu parul lung pot iesi afara sa se joace pentru perioade scurte de timp, atunci cand temperatura este de minim -6, -5 grade C, iar cainii cu parul scurt, puii si cei in varsta cand temperatura minima trece de 4-5 grade C.

Nu uitati sa ii imbracati
Cainii cu parul scurt (chiar si cei mari) vor aprecia caldura unui strat de imbracaminte pe ei. Puteti face acest lucru si pentru cainii care au parul lung, oricand hainele dintr-un material potrivit vor fi mai calduroase ca si parul lor natural.

Daca aveti pisica aveti grija sa ii asigurati un loc caldut unde sa se retraga
Cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru pisici este sa le oferiti un loc sigur, cald unde sa poata ajunge foarte usor atunci cand esti mult prea frig si nu mai rezista.

Invatati semnele hipotermiei
Conform medicilor veterinari, semnele hipotermiei includ urmatoarele: puls slab, pupile dilatate, scaderea frecventei cardiace, frisoane extreme, mucoase palide si albastre, temperatura corpului foarte scazuta, pierderea constientei. De asemenea, este bine sa stiti ca hipotermia extrema poate provoca probleme neurologice, coma, probleme cardiace si insuficienta renala. Daca considerati ca animalul dvs de companie sufera de hipotermie cel mai bine este sa-l inveliti in paturi calde si sa-l duceti de urgenta la un cabinet veterinar pentru investigatii.

Doar apeland la cateva masuri de protectie destul de usor de realizat, dvs si animalele dvs de companie puteti sa va bucurati de activitatile obisnuite in aer liber si in timpul frigului extrem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu