Ingrijirea animalelor de companie in timpul iernii

Sursa foto: trupanion.com
Anotimpul s-a schimbat si frunzele au cazut din copaci. Este acea perioada din an cand te pregatesti pentru iarna. In mai multe zone din tara va ninge in curand, iar temperaturile vor scadea sub pragul de inghet. Cainele si pisica dumneavoastra stiu ca este iarna. Ei reactioneaza la ziua mai scurta la fel ca noi. Unii stapani isi lasa cainele mai mult timp afara, crezand ca ei sunt deja obisnuiti sa traiasca in astfel de conditii. Nu este cazul animalelor domestice. Ele sunt obisnuite sa traiasca in casa la fel de mult ca noi. As dori sa va dau cateva indicatii despre cum se ingrijesc animalele in perioada iernii.

1. O foarte buna idee ar fi sa va duceti animalul de companie la medicul veterinar inainte ca iarna sa isi intre cu adevarat in drepturi. Asigurati-va ca animalul dumneavoastra este sanatos print-un set complet de analize. Cainii batrani, asemenea oamenilor in varsta, tind sa se imbolnaveasca mai usor in perioada iernii. Daca animalul dumneavoastra sufera de artrita, diabet sau probleme cardiace, aveti grija ca acesta sa fie controlat in amanunt.

2. Daca este frig afara, supravegheati-va cainele sau pisica indeaproape. O idee buna ar fi sa stati cu ei afara. Cand vi se face frig, este foarte posibil ca si animalului dumneavoastra sa ii fie frig. Acela ar fi momentul in care ar trebui sa intrati inapoi in casa.

3. Fiti atenti la posibilele pericole in timpul iernii. Daca locuiti in apropierea unui lac, tineti cainele departe de gheata. Nu stiti niciodata cat de groasa este gheata. Daca animalul ar cadea in apa, i-ar fi foarte greu sa mai iasa. Daca locuiti aproape de o padure, zapada poate acoperi eventualele pericole, iar cainele dumnevoastra nu le poate vedea, precum bete, gunoi sau pietre.

4. Aveti grija la articolele pentru masina, precum antigelul. Cainilor le place mirosul, si nu vor ezita sa bea, daca il vor gasi. Antigelul este extrem de otravitor pentru caini si il va omori. Daca trebuie sa schimbati antigelul la masina, aveti grija sa curatati orice urma de pata. Cainii care nu acces la apa curata, vor bea ce vor gasi. Aceasta include apa din jgheaburi, ce poate contine antigel, ulei sau alte resturi menajere.

5. Daca cainele dumneavoastra trebuie tinut afara o perioada indelungata, asigurati-va ca are un adapost. De asemenea, ar trebui sa aiba si un culcus si acces la apa potabila. Acest lucru este foarte important. Cainele dumneavostra se poate deshidrata in timpul iernii. Verificati bolul de apa inainte sa plecati la serviciu sau la cumparaturi. Daca ii puneti o stila de apa fierbinte, dar acoperita, in adapostul lui, acesta se va mentine cald.

6. Sarea folosita pentru topirea zapezii poate fi foarte incomoda pentru labutele cainelui. Odata ajuns in casa, asigurati-va ca ii curatati foarte bine labutele. Este foarte important, deoarece au tendinta sa se curete singuri, ingerand substante ce ii pot imbolnavi.

7. Fiti foarte atenti cu cainii mai batrani. Artrita se poate inrautati in timpul iernii. Stati aproape de ei cand coboara scarile, deoarece este posibil sa alunece si sa cada. Este posibil sa mearga mai greu afara. Iarna este posibil sa aiba nevoie de ajutor atunci cand se urca pe o canapea. Asigurati-va ca au un pat al lor, care este confortabil. S-ar putea sa aveti probleme in a-i da jos din pat dimineata.

8. Daca aveti o pisica ce merge afara, aveti grija cand porniti motorul masinii, deoarece le place sa se cuibareasca langa motorul cald. O idee buna ar fi sa deschideti si apoi sa inchideti capota masinii si toate pisicile ascunse acolo vor pleca speriate. Daca porniti motorul masinii si o pisica este ascunsa acolo, aceasta poate fi ranita sau chiar omorata.

9. O idee buna cand scoateti cainele afara este sa il imbracati cu o jacheta. Nici ghetutele nu ar trebui sa fie excluse din garderoba animalului dumneavoastra, deorece ii tin labutele calde si il impiedica sa se raneasca.
Aveti mare grija de animalul dumneavoastra in timpul iernii astfel incat sa petreceti cat mai multe ierni impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu