Brazii de Craciun si cainii

Sursa foto: www.cantkeepmypawsoff.com
Craciunul si sarbatorile de iarna sunt un bun prilej pentru amintiri frumoase si experiente placute, nu pentru o vizita de urgenta la cabinetul veterinar. Una dintre cele mai bune parti ale Craciunului este bradul impodobit. Dar pe cat este de frumos, pe atat de periculos poate fi pentru caini. Va prezentam mai jos cateva trucuri care sa va ajute sa va protejati cainele in preajma bradului de Craciun.

Asigurati-va ca suportul pentru brad este unul stabil si sigur. Brazii impodobiti, in special cei cu o inaltime mai mare de doi metri, sunt foarte grei. Unii medici veterinari chiar recomanda legarea brazilor cu guta sau chiar sfoara, pentru a ne asigura ca acestia nu vor cadea peste vreun animal mai neastamparat.

Maturati in permanenta acele de brad. Acestea pot provoca iritatii la nivelul gurii sau stomacului si pot fi chiar toxice pentru anumite animale. Multi brazi articiali au diferite legaturi printre crengi, care pot cauza blocaje intestinale.

Blocajele intestinale mai pot fi cauzate si de beteala sau de zapada artificiala. De cele mai multe ori, atunci cand beteala este ingerata, aceasta poate fi indepartata numai prin operatie. Cel mai bine ar fi sa nu folositi deloc. Multor persoane le place sa isi decoreze bradul cu zapada artificala, care poate fi usor toxica, dar daca este ingerata in cantitati mari, poate provoca blocaje intestinale.

Una dintre cele mai uzuale amenintari in ceea ce priveste bradul de Craciun este instalatia electrica cu beculete. Mestecatul sau jucatul cu astfel de fire poate duce la curentarea sau chiar moartea animalului. De asemenea, multe fire se pot incalzi atunci cand sunt conectate la curent si pot cauza arsuri. Scoateti instalatia electrica din priza de fiecare data cand animalul nu este supravegheat si folositi spray-uri de intimidare pentru a tine cainele la distanta de brad.

Tineti decoratiunile ce se pot sparge departe de animal. Bucatile de sticla sparta pot cauza rani in interiorul labutei, in gura sau intestine. Cel mai bine ar fi sa le plasati cat mai sus, in brad.

Incercati pe cat posibil sa evitati impodobirea bradului cu bomboane sau turta dulce. Poate fi foarte tentanta pentru animalul dvs., dar totodata poate cauza probleme intestinale.

Nu in ultimul rand, nu lasati cainele sa bea apa din suportul pentru brad. De cele mai multe ori, bradul poate avea bacterii sau chiar ciuperci, ce pot fi foarte daunatoare pentru animal. Distribuitorii de brazi va pot da de asemenea, diferite substante ce se pun in apa bradului, pentru ca acestia sa reziste mai mult. Astfel de substante pot fi foarte toxice pentru caini.

Cel mai important lucru pe langa toate aceste sfaturi pe care vi-l putem oferi este sa tineti mereu la indemana un numar de telefon al unui medic veterinar in caz de urgenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu