Cum sa va protejati animalele de companie iarna

Sursa foto: moveoneinc.com
La noi in tara, fata de alte zone din lume, iarna este un anotimp foarte rece. Acest lucru poate fi periculos pentru animalele de companie si o problema pentru noi, cei care trebuie sa le ingrijim. In continuare va oferim cate sfaturi cu ce masuri de precautie puteti si ar fi indicat sa luati odata cu venirea iernii.
In primul rand, cel mai important lucru, este sa le pregatiti o zona confortabila unde sa stea, fie ca este vorba despre apartament fie ca ne referim la o curte. Trebuie sa va asigurati intotdeauna ca au suficient adapost atunci cand este frig. Daca adapostul este in curte puteti adauga fan, paie sau paturi pentru a se incalzi. Este mai bine sa le oferiti prea multa protectie decat prea putina. De asemenea, atunci cand sunt temperaturi extreme cel mai bine ar fi sa luati animalele in casa.
Un alt aspect important si vital este apa. Animalele de companie trebuie sa aiba mereu acces la apa proaspata. Este posibil ca apa sa inghete din cauza frigului, de aceea trebuie sa o schimbati cat mai des si daca este posibil sa le puneti chiar apa calduta.
Cand scoateti animalul de companie la plimbare pe strazile sau trotuarele dezghetate trebuie sa stiti ca poate reprezenta un pericol pentru acesta. Uneori pe drumuri sunt imprastiate substante chimice ce pot fi extrem de daunatoare, chiar mortale, pentru animale. De aceea, cel mai bine este ca dupa orice plimbare in afara casei sa spalati animalul de companie pe picioare. Pentru o protectie sporita impotriva acestor substante dar si a frigului aveti posibilitatea sa imbracati si sa incaltati animalele cu haine speciale pentru acestea.
De asemenea un ultim sfat foarte important care trebuie respectat in orice sezon, nu doar iarna, este sa mergeti cu animalele de companie la un cabinet veterinar pentru a face analizele veterinare in mod regulat. Doar asa o sa aveti intotdeauna un animal sanatos si de care o sa va puteti bucura o perioada cat mai indelungata.

Acestea sunt cateva din sfaturile esentiale si cele mai importante din punctul nostru de vedere pe care trebuie sa le stiti odata cu venirea anotimpului rece. Daca respectati aceste minime sfaturi atunci veti fi siguri ca la sfarsitul iernii prietenii necuvantatori vor fi sanatosi si fericiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu