Protejati-va pisica de pericolele iernii

Sursa foto: www.fanpop.com
Mai sunt doar doua saptamani pana la venirea oficiala a iernii, asadar este cazul sa luati masuri pentru pisica dvs pentru a o apara de  pericolele anotimpului rece. Cele mai multe probleme legate de vremea rece pot fi prevenite, iar un plan facut din timp este tot ce aveti nevoie.

Pisicile care stau afara pentru perioade lungi de timp, cand este foarte frig pot dezvolta degeraturi ale urechilor, nasului sau ale picioarelor. Vantul rece afecteaza si el animalele, blana pierzandu-si destul de mult calitatile de izolare. Daca aveti o pisica pe care nu o cresteti in casa atunci aveti grija sa aiba acces la o zona adapostita. Insa incercati in acel loc sa nu lasati si hrana pentru pisica, doar apa, pentru ca altfel exista sanse destul de mari ca locul pisicii dvs sa fie ocupat de altele venite de la vecini.

Daca locuiti intr-o zona in care se aplica sare pe asfaltul inghetat trebuie sa stiti ca labele pisicii se pot irita din cauza produselor chimice. Un risc suplimentar este ca acestea pot linge toxinele de pe labele lor, astfel ingerarea facandu-le foarte mult rau. Cel mai bine ar fi ca atunci cand observati ca vine de afara sa ii stergeti labele cu un prosop cald. Poate fi un gest care sa nu ii placa, insa daca ii oferiti si cateva minute de joaca sau un desert delicios atunci nu vor mai fi probleme cu siguranta.

Daca nu reusiti sa tineti pisica permanent in casa, atunci incercati sa o lasati afara doar cand sunteti acasa. Aduceti pisica in casa chiar si cand plecati pentru perioade scurte. Iarna aduce pericole suplimentare pentru pisicile care sunt afara pe timp de noapte, deoarece masinile vor avea probleme in a opri foarte repede pe drumurile acoperite de zapada sau gheata. Sfatul nostru este sa nu le lasati niciodata afara pe timpul noptii, pur si simplu este un risc in plus.

Pisicile care petrec foarte mult timp afara, pe timpul sezonului rece ar putea avea nevoie de portii mai mari de mancare, cu exceptia cazului cand sunt supraponderale. Au nevoie de foarte multa energie pentru a-si mentine corpul cald. Pe langa toate acestea nu uitati sa faceti si o vizita la cabinetul veterinar pentru o serie de analize veterinare, doar asa puteti depisa din timp eventualele probleme de sanatate ale animalului dvs mult iubit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu