Pericolele pe timp de iarna pentru pasari

Sursa foto: www.hdwallpapersinn.com
Odata cu racirea vremii, cu totii avem tendinta de a tine casele si apartamentele cat mai inchise, aerisind mult mai putin ca pe timpul verii de exemplu.  Sa nu uitam ca acest lucru inseamna ca aerul din casa devine mai concentrat si chiar daca utilizati un ventilator, aerul va ramane acelasi, iar acest lucru nu este deloc sanatos nici pentru dvs nici pentru animalele sau pasarile din casa. 

Pasarile de exemplu, sunt mult mai sensibile la fum. V-am oferit acest exemplu deoarece foarte multi oameni folosesc celebrele betisoare parfumate pentru un miros mai placut in casa. Trebuie sa stiti insa ca acestea pe langa mirosul placut sunt si foarte daunatoare pentru pasari. In compozitia lor contin multe substante chimice care au rolul sa faca parfumul sa persiste cat mai mult in aer. Parfumul in sine este inofensiv insa substantele acestea sunt toxice.

Un alt pericol destul de des intalnit il reprezinta radiatoarele pentru incalzit. Modelele mai vechi contineau bobine filmate, care se ard destul de usor. Fumul rezultat de la acestea va pot ucide pasarea. Pe langa acest lucru ganditi-va ca daca afecteaza atat de mult o pasare, ce efect poate avea si asupra copiilor.

Pentru cei care locuiesc la case si inca folosesc sobele exista inca un pericol in plus. Fumul emanat de sobe este foarte toxic  atat pentru oameni dar in primul rand pentru pasari, poate sa le omoare foarte usor.

De asemenea se apropie Craciunul. Daca aveti brad, fie el artificial sau natural, nu va lasati pasarea in afara custii pentru ca va incerca sa manance  acele cazute pe jos. Se spune ca pasarile stiu ce e bine sa manance si ce nu, insa este total eronat. Exista cazuri concrete cand pasarile au mancat beteala din brad. Toate acestea pot dauna foarte mul pasarii dvs, asadar este mai bine sa  o tineti in cusca sau in alta camera.

Probabil ca sunt foarte multe pericole existente in casa pentru pasarea noastra, am precizat doar o parte din ele. Cel mai important sfat pe care putem sa vi-l oferim la final este sa aveti intotdeauna la indemana numarul de telefon al unui medic veterinar si in caz ca ceva se intampla cu pasarea dvs nu ezitati sa mergeti la cabinetul veterinar al acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu