Boli comune si mai putin comune ale pisicilor

Sursa foto: petawawaanimalhospital.com
O varietate de boli ale pisicilor cauzeaza, din pacate, moartea a zeci de mii de pisic in fiecare an. Multe dintre aceste boli pot fi prevenite sau tratate cu usurinta daca sunt descoperite din timp. Cu toate acestea, daca o boala oricat de nesemnificativa ar parea poate deveni fatala daca nu este tratata la timp.

Odata cu imbunatatirea hranei pentru animalele de companie, a conditiilor de viata, a vaccinurilor, medicamentelor si disponibilitatea medicilor veterinari, multe animale de companie traiesc acum mai mult. Aparitia internetului a facut ca informatiile sa fie foarte usor de obtinut, asadar este mult mai simplu sa va documentati despre bolile posibile in cazul pisicilor dvs sau despre cum trebuie sa procedati daca suspectati ca pisica este bolnava.

In cazul pisicilor cele mai frecvente trei boli sunt cauzate de virusuri, paraziti si bacterii. Odata cu aparitia medicamentelor moderne, cele mai multe boli infectioase pot fi prevenite prin vaccinare, o buna igiena si de asemenea, ar fi bine sa nu lasati pisica sa intre in contact cu alte animale nevaccinate.

Exista unele boli infectioase destul de comune ale pisicilor care pot fi destul de virulente. Acestea pot include o raspandire a virusului de la pisica la pisica si este raspandita mai mult la pisicile care traiesc in aer liber, giardia care poate fi cauzata de apa contaminata cum ar fi cea din lacuri, toxoplamosis care este dobandita prin expunerea la fecale afectate. Puricele reprezinta de asemenea o problema foarte intalnita si destul de grava a pisicilor.

Pisicile inainte in varsta au o serie de probleme de sanatate de care trebuie sa aveti grija. Constipatia este, probabil, cea mai comuna problema de sanatate pentru pisicile batrane. Dieta este un factor esential pentru ca pisicile batrane sa ramana intr-o stare buna. De asemenea, daca aveti o pisica batrana trebuie sa fiti atenti si diabetul zaharat, simptomele pentru aceasta boala la pisici este la fel ca si la oameni – pisica bea din ce in ce mai multa apa si urineaza frecvent.

Daca sunteti un iubitor de pisici atunci stiti deja ca cel mai bun lucru pentru animalul dvs de companie este sa mergeti cu el la vizite regulate la un cabinet veterinar pentru a ii face analizele veterinare necesare, macar de doua ori pe an. Preventia este cea mai buna modalitate pentru a va feri animalul de boli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu