Sase boli comune ale cainilor

Sursa foto: dogspired.com
Daca cautati boli care ar putea sa ii afecteze pe cainii vostri, veti fi coplesiti. Poate totusi ca ar fi mai important sa va concentrati pe cele mai comune boli care pot afecta cainii dvs.

Cea mai frecventa afectiune care afecteaza cainii este boala dentara. Ea afecteaza 78% din caini, o cifra suprinzatoare. Deoarece afectiunile dentare pot duce la boli de rinichi si de ficat este foarte importanta sa le impiedicati. Controalele regulate la medicul veterinar sunt importante, iar curatarea dentara este necesara.

A doua cea mai frecventa afectiune este otita externa sau o inflamatie a urechii. Aceasta inflamatie poate fi din cauza unor alergii, infectii, paraziti, corpuri straine, anomalii hormonale sau ereditare. Puteti observa semnele, cum ar fi mirosul, zgarierea excesiva sau frecarea urechii. Medicul veterinar va fi capabil sa se uite in ureche pentru a diagnostica si pentru a oferi un tratament pentru aceasta tulburare.

Obezitatea este a 3-a tulburare de sanatate cel mai frecvent intalnita la caini. Un studiu realizat in 2008 a aratat ca 44% din caini sunt supraponderali. Obezitatea este una dintre problemele de sanatatea cu cea mai rapida crestere in prezent si poate duce la o varietate de alte boli si tulburari. Excesul de grasime poate afecta oasele, articulatiile, sistemul digestiv si sistemul respirator – toate duc la reducerea bunastarii animalului dvs de companie precum si sa conduca la o durata de viata redusa. Medicul veterinar cantareste cainele si isi poate da seama astfel daca exista vreo problema de greutate. Un alt semn este incapacitatea de a  simti coastele animalului dvs atunci cand il atingeti de-a lungul cutiei toracice.

Dermatita sau tulburari ale pielii ocupa locul 4 in lista noastra. Aceasta afectiune comuna poate provoca o inrosire a pielii care de multe ori duce la o zona rosie si umeda sub blana. Aceste eruptii cutanate sunt adesea cauzate de alergii, purici, acarieni, raie sau infectii bacteriene sau fungice. Acestea sunt foarte frustrante pentru proprietarii de caini deoarece nu mereu isi dau seama de existenta lor. Insa vizitele regulate la un cabinet veterinar poate sa previna aceste boli.

Afectiunea cu numarul 5 o reprezinta puricii, acestia fiind mai mult decat o pacoste pentru noi si cainii nostri. Ei pot prezenta, de asemenea, un risc semnificativ pentru sanatatea la caini si la om, deoarece muscaturile acestor paraziti pot duce la probleme majore de sanatate. Cautarea de purici a cainelui se face cel mai bine cu un pieptene special de purici. In prezent exista destul de multe solutii pentru a preveni aparitia puricilor, trebuie doar sa consultati un medic.

Este important sa va familiarizati cu bolile cele mai comune care va pot afecta cainele. Cel mai bun mod de a va mentine animalul sanatos este sa va educati dvs in primul rand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu