Dresarea unei pisici este posibila


Pisicile doresc sa interactioneze cu oamenii, explica Hall-Jones si le place stimularea mentala si le place stimularea mentala si fizica prin intermediul dresajului.

Dresajul pisicii tale nu este doar pentru distractie, poate ajuta si la abordarea in mod diferit a problemelor de comportament.

De ce sa imi dresez pisica?

Este adevarat ca la capitolul dresaj cainii sunt mult mai avansati decat pisicile, explica Bronwyn Orr, medic veterinar de la Scoata de Stiinte Veterinare din Sydney.


“Pisicile au fost domesticite abia acum 2000 de ani”.

“In comparatie, cainii au inceput mult mai inainte. Dupa ce au fost domesticiti pentru prima data in urma cu 15000 de ani, acestia au co-evoluat alatri de oameni timp indelungat”.

Dar aceasta afirma totusi ca toate pisicile pot fi dresate – chiar si cele care prefera spatiul propriu si linistea.

Si este o idee buna, pentru ca antrenamentul poate ajuta la evitarea sau imbunatatirea problemelor de comportament si le pastreaza in siguranta.

De asemenea, poate fi o experienta foarte distractiva, care sa va apropie.

Secretul in dresajul pisicilor

Secretul pentru a va antrena pisica este “stabilirea increderii, motivatiei si recompenselor”, spune dr. Orr. “ Rabdarea si repetitia sunt cheia succesului”.

Amandoi expertii nostri au spus sa ca trebuie utilizate doar metode de antrenament pozitive, fara a recurge la pedepse.

“Pedepsele s-au dovedit a fi mai putin eficiente decat metodele bazate pe recompense si pot deteriora mult increderea si legatura pe care o aveti cu animalul dvs de companie”, spune dr. Orr.

Hall-Jones spune ca exista intotdeauna un motiv pentru care o pisica va face ceva ce nu ar trebui.

Asadar, cum incepem sa dresam pisica?

Este mult mai usor sa dresati un pisoi sau o pisica tanara, insa puteti invata si o pisica adulta noi trucuri, atata timp cat toata experienta este una distractiva si consecventa, spune Hall-Jones.

Mancarea pentru recompensa este tot ceea ce aveti nevoie pentru a incepe. Si ca o prima lectie ati putea incepe prin a invata pisica sa vina la dvs atunci cand o strigati pe nume.

De asemenea, alte trecuri simple pe care o puteti invata este sa stea pe loc cand ii spuneti sau sa se rostogoleasca.
Expertii recomanda sa faceti sedinta de dresaj a pisicii intotdeauna cand aceasta este flamanda. De asemenea, durata sedintelor trebuie sa fie scurta pentru ca pisica sa nu se plictiseasca sau sa se frustreze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu