Cainii pot fi instruiti pentru a se bucura de botnita

De cele mai multe ori botnitele au o reputatie foarte proasta. Pot semana putin cu Hannibal Lecter, creand impresia ca doar cainii rai au nevoie sa poarte o botnita si cei buni nu. Nimic nu poate fi mai departe de adevar decat aceasta afirmatie. Botnitele sunt de multe ori o masura de siguranta si un semn ca proprietarul este un om responsabil.


Profesionistii din domeniu risca adesea sa fie muscati. Muscaturile de caini, fie ca provin de la caini de talie mica sau de talie mare, pot provoca pagube importante. Si cele mai mici muscaturi care nu arata rau, pot provoca dureri semnificative. De asemenea, exista si riscul de infectie. Muscaturile pot impiedica medicii veterinari sau alti profesionisti din domeniu sa lucreze la capacitate maxima. Este importat ca ei sa poata manipula animalele in siguranta.

Exista momente cand, dintr-o multitudine de precautii, este indicata o botnita. Proprietarii trebuie sa respecte dreptul unui profesionist de a se proteja. Ceea ce inseamna ca raspunsul scurt este ca un medic veterinar sau orice alta persoana lucreaza direct cu caini, are dreptul sa insiste asupra unui pacient daca considera ca este justificat.

Totusi, nu va puteti astepta ca acestia sa tolereze botnita fara sa fie pregatiti in prealabil. Problema nu este daca un veterinar a insistat asupra unei botnite. Mai degraba, un caine a fost fortat sa o poarte fara sa fie instruit sa o placa.

Uneori, acest lucru poate fi necesar deoarece o situatie medicala urgenta poate necesita o botnita. Inainte de a vizita medicul veterinar urmatoarea data, un mic antrenament a cainelui ar putea impiedica o alta experienta dureroasa la cabinet. Cainii care se antreneaza sa accepte si sa se bucure de botnite isi vor impinge in mod voluntar capul intr-un cos.

Examenele veterinare sunt destul de stresante pentru majoritatea cainilor. Animalele de companie nu au nevoie de niciun motiv suplimentar pentru faptul ca urasc o calatorie la medicul veterinar. Tot ceea ce reduce frica si anxietatea va face examenele de sanatate mai usoare si mai amanuntite.

Botnitele nu ar trebui sa vina cu un stigmat. Si cainii buni le poarta. De fapt, toti cainii ar putea beneficia de ele. Nu se stie niciodata cand durerea, boala sau alt eveniment traumatic vor determina si cel mai bun si frumos caine sa muste. Avand botnita pusa, nu va mai exista niciun stres inutil atunci cand vor avea nevoie de ingrijiri medicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu