Cum sa tinem animalul de companie in siguranta de Sarbatori? - Partea II

4. Ornamente din faina


Exista unele zone din lume in care copiii fac alaturi de parinitii lor ornamente pentru casa din faina, apa si sare. Produsul finit obtinut este un real pericol pentru animalele de companie. “Cainii vor gasi aceste ornamente ca fiind extrem de gustoase.”, spune Wismer. “In aluat poate exista suficienta sare pentru a provoca intoxicatii cu sare, ceea ce poate provoca convulsii”.

Ce trebuie sa faceti: daca aveti si dvs acest obicei de a face decoratiuni de sarbatori din faina sau poate ati vazut tutoriale pe YouTube, dar aveti si un animal de companie, atunci asigurati-va ca le puneti cat mai sus astfel incat acesta sa nu ajunga la ele.

5. Drumuri si trotuare sarate


Sarea si nisipul care sunt adesea imprastiate pe strazi si trotuare pentru a topi gheata, pot sa afecteze destul de rau labutele animalelor de companie, provocand leziuni si iritatii ale pielii.

Ce trebuie sa faceti: Stergeti labele cu o carpa imbibata in apa calda ori de cate ori va intoarceti cu animalul de la plimbare. Exista si incaltari specifice pentru caini si pot fi si acestea o solutie foarte buna, care sa va scuteasca de munca de a ii spala dupa fiecare iesire.


6. Multimi de vizitatori


O petrecere acasa sau o adunare a intregii familii poate insemna ca oaspetii lasa in mod neintentionat usi sau porti deschise, in functie de unde locuiti.

Ce trebuie sa faceti: Tineti animalele de companie intr-o camera separata, departe de toti musafirii care vin si pleaca. “Animalele pot fi inchise intr-o camera sau intr-o cusca pentru a fi in siguranta, astfel incat sa nu poata scapa din casa sau din curte”, sugereaza Kaplan.

7. Obiectele oaspetilor


O data cu sosirea musafirilor dvs, vor aparea in casa si o serie de articole noi – in special unele care pot mirosi ca alte animale de casa – ceea ce poate parea ca o invitatie pentru cainele dvs. Totusi, toate acestea pot ascunde tot felul de pericole potentiale.

Ce trebuie sa faceti: Solicitati-le oaspetilor sa-si aseze portofelele, sacosile si hainele intr-o zona sigura, inchisa. Acest lucru impiedica cainii si pisicile curioase sa aiba acces la ceva periculos, cum ar fi medicamentele lasate intr-o geanta deschisa sau in buzunarul unei geci, afirma medicul veterinar Wismer.

8. Dulciuri si mancare de sarbatori


Probabil ca deja stiti ca ciocolata este un pericol serios si potential letal pentru animalele de companie. Iar acest aliment este aproape omniprezent in timpul sarbatorilor de iarna – impreuna cu tot felul de alte alimente bogate in grasimi sau zaharuri. Mancarurile foarte grase, prajelile nu sunt mortale, insa pot provoca dureri de stomac intense animalelor dvs de companie si chiar varsaturi sau diaree.

Ce trebuie sa faceti: Nu puneti ciocolata sau aceste alimente in locuri unde animalele pot sa ajunga cu usurinta. De asemenea, indemnati-va oaspetii sa nu incerce sa va hraneasca animalele din casa in timpul meselor. Mare atentie si cu resturile ramase, animalele pot sa gasesca si acolo alimente daunatoare pentru ele.


Ce trebuie sa faceti in caz de urgenta?


Chiar si planificarea cea mai amanuntita nu va poate scapa de toate pericolele potentiale. Daca sunteti ingrijorat pentru animalul dvs de companie sau vedeti ca a ingerat ceva riscant, indepartati pericolul cat mai repede si apoi sunati de urgenta la un medic veterinar, cu siguranta exista cabinete care sa lucreze si in zilele de sarbatoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu