In timpul noptii, cainele viseaza la dvs

Un cunoscut expert si medic veterinar, afirma ca prietenii nostri necuvantatori viseaza atunci cand dorm la proprietarii lor.

Dr. Deirdre Barrett, psiholog la Harvard Medical School, a petrecut ani de zile studiind comportamentul somnului la oameni.

Extrapoland din munca acestuia cu oamenii, dansa a spus ca este posibil ca animalele sa viseze la experientele lor de zi cu zi, la fel ca oamenii.

“Oamenii viseaza aceleasi lucruri de care sunt interesati si in viata de zi cu, desi mai vizual si mai putin logic”, afirma Dr. Barrett.

“Nu exista niciun motiv sa credem ca animalele nu sunt la fel. Din moment ce cainii sunt in general extrem de atasati de proprietarii lor, este posibil ca acestia sa viseze la fata dvs, la mirosul tau si la a te supara sau a te enerva”.

Doamna doctor a avertizat ca nu exista nicio modalitate de a afla cu siguranta ce vad cainii atunci cand viseaza sau chiar daca acestia viseaza ceva, dar a spus ca majoritatea mamiferelor au un ciclu de somn similar cu cel al oamenilor, mergand initial intr-o etapa profunda de somn, in care creierul este mult mai putin activ, ca mai apoi sa treaca la perioade de activitate rapide, moment in care in vise apar oamenii. “Cu siguranta, aceasta este cea mai buna presupunere ca si alte mamifere viseaza”.

In timp ce cainii viseaza la tovarasii lor umani, pisicile isi pastreaza starea de veghe in timp ce dorm.

“De fapt, stim mai multe despre visele pisicilor, pentru ca unul dintre cercetatorii din acest domeniu, Michael Jouvet, a afirmat ca zona mica din creierul pisicii isi inhiba miscarile in timpul somnului REM. Pisicile stau linistite in celelalte etape ale somnului, si cand incepe REM acestea sar, se arunca, isi arcuiesc spatele. Par ca vaneaza soareci in visul lor”.

Psihologul ne-a oferit de asemenea sfaturi prin care sa ne asiguram ca animalele noastre de companie viseaza frumos. “Cel mai bun mod de a ii face pe copiii nostri sa viseze frumos este sa le oferim experiente placute in timpul zilei. Tineti minte acest lucru pentru ca se aplica si in cazul animalelor de companie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu