Cum integram o pisica noua in casa?

Orice pisica isi doreste sa fie singurul animal de companie din casa, pentru ca asa va capata toata atentia dvs si se va bucura de una singura de toate bunatatile pe care le primeste. Insa, doua pisici pot invata sa coabiteze, daca le veti oferi un mediu propice atunci doua pisici se vor accepta una pe alta. Preferintele pisicilor sunt individuale, nu seamana de la un exemplar la altul, insa unele rase cum ar fi Maine Coon, Birmanezele, tind sa fie mai comode, adaptabile si blande, si pot accepta mai usor o alta felina in casa. Pentru a proteja sanatatea ambelor pisici, pisica nou adusa in casa trebuie neaparat sa viziteze inainte un medic veterinar care sa o vaccineze si sa o testeze de paraziti, infectii ale tractului respirator superior sau alte probleme de sanatate. Astfel, cu masurile de precautie potrivite, nu va ramane decat sa convingeti cele doua pisici ca viata este mai buna daca sunt doua.

Varsta sau sexul pot fi un factor

O situatie ideala ar fi ca pisica nou venita sa fie mai tanara, mai mica si de sex opus fata de cea care este deja in casa dvs. Daca totusi doriti pisici de acelasi sex, atunci trebuie sa stiti ca doua pisici de sex feminin se vor asocia mai bine si mai repede decat doi masculi, ale caror instincte pot determina agresiune. Dispozitia pisicii rezidente ar trebui sa fie compatibila cu nou venita si ar trebui sa imparta niveluri similare de energie. O pisica mai in varsta, care a fost singurul animal de companie din casa pentru intreaga sa viata, se va adapta mai lent la prezenta unei pisici noi si ii poate displacea un pisoi foarte jucaus si activ. In schimb un pisoi este posibil sa aprecieze mai mult o pisica mai batrana, mai ales daca acesta a fost luat de mic de langa pisica care i-a dat nastere.

Cum raspund pisicile noilor veniti

Introducerea unei noi pisici in casa dvs, chiar si cu o pregatire atenta, poate fi o experienta foarte stresanta pentru pisici. Primele lor intalniri pot fi marcate prin suierat sau marait, care sunt semnale de avertisment in cazul pisicilor nefericite. De asemenea, trebuie sa fiti cu mare bagare de seama la inceput, pentru ca daca le veti lasa nesupravegheate, cele doua se vor lupta aproape sigur, sau pisica rezidenta isi va exprima nemultumirea prin marcarea podelelor si a peretilor, lucru pe care cu siguranta nu vi-l doriti sub nicio forma.

Pentru inceput puneti cele doua pisici in camere separate si amestecati mirosurile lor pe o haina pe care apoi o asezati in zona lor de hranire. Apoi incet incet lasati-le sa se cunoasca, insa supravegheati-le primele intalniri pentru a le ajuta sa se integreze.

Amintiti-va drepturile teritoriale

Pisicilor nu le plac schimbarile si veti observa acest lucru chiar si atunci cand adaugati un obiect nou pe teritoriul lor. Asadar prima reactie a unei pisici la sosirea uneia noi ar putea sa ii dea stari de anxietate sau confuzie. Astfel este esential ca fiecare pisica in parte sa aiba propria litiera si apoi sa urmariti sa vedeti daca  pisica rezidenta isi mai foloseste propria litiera sau nu. Prezenta unei alte pisici, chiar daca la inceput nu se vad, prezinta un inconvenient pentru pisica dvs existenta, astfel este important sa-i oferiti timp pentru a se obisnui, si multa atentie din partea dvs.

Aducerea ambelor pisici impreuna

Odata ce au mirosit hainele imbibate cu mirosul celeilalte ele se vor familiariza una cu alta, inainte de a se intalni una cu alta. Apoi ince incet trebuie sa le lasati sa se vada si apoi sa se intalneasca una cu alta, insa neaparat sub supravegherea dvs atenta. Oferiti-le o jucarie care poate fi impartita si incurajati-le pe amandoua sa se joace. Treptat acestea se vor accepta reciproc. Este posibil ca la inceput sa apara si ceva lupte, insa pentru acest lucru le supravegheati dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu