Greseli la ingrijirea porcusorilor de Guineea – III

Sursa foto: www.boredpanda.com
9) Lipsa spatiului suficient pentru exercitii fizice. O priveliste foarte des intalnita, este aceea a unui porcusor de Guinnea cocosat si inghesuit intr-o cusca mica, loc in care isi petrece tot timpul zilei. Combinat cu accesul permanent la hrana uscata, acesta este un mod sigur de a ingrasa animalul, fapt care reduce semnificativ durata de viata. Si in cazul porcusorilor de Guineea se aplica aceleasi principii ca si in cazul oamenilor – cu cat mai multa  miscare cu atat mai bine. Un animal sanatos trebuie sa se simta ferm la atingere, nu moale si nesigur. 

Metodele prin care va asigurati ca porcusorul de Guineea este intr-o forma buna si nu are un exces de greutate sunt:
- Cusca sa aiba suficient spatiu, minim 1 metru;
- Sa aiba jucarii pentru a avea activitate;
- Eliberarea din cusca cat de des este posibil;
- Acces alimentar restrictionat (de exemplu ii puteti da mancare doar de 2 ori pe zi).

10) Culcus incorect. Aschiile de lemn, in special, desi foarte frecvent utilizate, nu sunt un culcus bun pentru porcusorii de Guineea. Acestea pot provoca leziuni la picior, leziuni oculare sau probleme respiratorii. Mai mult, exista unele tipuri de lemn, cum ar fi cedrul si rasinoasele, care contin componente uleioase care pot provoca alergii si boli.

11) Alimentatie necorespunzatoare. Aceasta este, probabil, cea mai frecventa cauza a bolilor si a deceselor pentru porcusorii de Guineea. In special, hranirea cu multe legume umede, cum ar fi salata verde, le provoaca diaree, care poate fi letala pentru un pui. Accesul insuficient la apa duce la deshidratare, care la fel este periculoasa. Punerea apei in boluri deschise in locul unei sticle poate duce la contaminarea cu excremente si pot rezulta infectii.

Prin evitarea acestor greseli si prin vizitele regulate la cabinetul veterinar va aflati pe calea cea buna in cresterea unui porcusor de Guineea sanatos si fericit pentru o lunga perioada de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu