Greseli la ingrijirea porcusorilor de Guineea – II

Sursa foto: scienceblogs.com
Continuam articolul de saptamana trecuta cu inca patru greseli pe care cei care au porcusori de Guineea le fac destul de des:

5) Utilizarea unei custi cu plasa de sarma pe jos. Aceasta nu este o idee deloc buna pentru cresterea porcusorilor de Guineea, deoarece picioarele lor mici se pot strecura prin ochiurile de sarma.  Metalul ii irita si le poate provoca leziuni la picior. O cusca cu podea solida si acoperita cu un strat moale este mult mai indicata.

6) Plasarea unei femele impreuna cu un mascul in aceeasi cusca poate avea consecinte – o gramada de porcusori de Guineea mici. In cazul in care nu sunt sterilizati, sansele sunt extrem de mari ca acestia sa se reproduca.

7) Casa nu este sigura pentru porcusorul de Guineea. Exista numeroase pericole intr-o gospodarie pentru acesta daca este lasat liber, in afara custii. Tot ce misca, si nu numai, intr-o casa reprezinta un pericol pentru porcusorii de Guineea – fie ca este vorba de persoane, usi, lucruri care pot cadea. Un alt pericol mare il reprezina cablurile – acestia mesteca tot ce reusesc sa prinda, inclusiv cablurile electrice, o „mancare” deloc indicata pentru ei. Plantele verzi sunt si ele un pericol potential pentru sanatate – cele mai inalnite exemple sunt ficusul si azaleea care cauzeaza intoxicatii alimentare in momentul in care sunt ingerate.

8) Cusca nu este curatata regulat si destul de des. Porcusorii de Guineea sunt animale curate care se simt mizerabil intr-o cusca murdara. Igiena precara este de foarte multe ori motivul infectiilor sau a unor boli grave. Cusca trebuie sa fie bine curatata cel putin o data pe saptamana (daca este posibil de doua ori chiar) cu intregul culcus schimbat. Iar bolurile alimentare si tubul de apa trebuie curatate in fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu