De ce aveti nevoie atunci cand va decideti sa cresteti gaini?

In ultimele saptamani am tot discutat despre animalele “traditionale” de companie. Astazi propun sa discutam despre cele mai intalnite animale intr-o gospodarie: gainile.
Popularitatea acestora este in continuare crestere, avand in vedere ca sunt destul de usor de crescut, sunt amuzante si au si un oarecare rol educativ pentru copii. In plus de asta, este minunat sa ai parte de oua proaspete in fiecare dimineata. Mai jos gasiti o lista cu cele necesare in cazul in care v-ati hotarat sa cresteti cateva gaini.
Un cotet
Acesta este cel mai mare obiect de care veti avea nevoie pentru a creste gaini. Spatiul ideal consta intr-o parte adapostita si o parte in aer liber. Adapostul ar trebui sa poata proteja gainile de frigul iernii si de caldura soarelui pe timp de vara. O ventilatie buna este totodata necesara. Ar trebui sa fie imprejmuit atat in partile laterale, cat si deasupra. Marimea cotetului trebuie sa corespunda numarului de gaini pe care vreti sa le cresteti. O gaina ar trebui sa beneficieze de cel putin un metru patrat de spatiu.
Recipientele pentru hrana si apa
Ar trebui sa luati in considerare achizitionarea unor recipiente care impiedica contaminarea hranei, iar aceesul pasarilor la aceasta este facil. Daca aceste recipiente nu sunt impermeabile, ar trebui sa le tineti in zona adapostului.
In ceea ce priveste recipientele pentru apa, acestea ar trebui, de asemenea, sa impiedica contaminarea lichidului si sa puna la dispozitia gainilor o mica cantitate de apa. Dimensiunea acestui recipient ar trebui sa fie direct proportionala cu numarul de gaini pe care vreti sa il cresteti, pentru ca nu veti dori sa lasati prea multa apa, dar nici sa umpleti recipientul de prea multe ori.
Hrana si suplimente
Hrana ar trebui aleasa in functie de varsta si rasa gainilor. Gainile tinere au nevoie de mai multe proteine decat cele mai batrane, asa ca ar trebui sa fie hranite corespunzator. Hrana pasata este potrivita pentru puii de gaina, in timp ce gainile se pot hrani si cu produse de dimensiuni mai mari.
Ar trebui sa luati in considerare aportul de suplimente ce contin toti nutrientii si vitaminele de care gainile au nevoie.
Nu in ultimul rand, ar trebui sa va aprovizionati cu produse speciale pentru curatenia cotetului, produse pentru indepartarea usoara a gainatului si a altor murdarii specifice.

Asadar, alaturi de un medic veterinar la care sa apelati pentru vaccinuri, cam acestea ar fi lucrurile la care trebuie sa va ganditi odata ce ati decis sa cresteti gaini, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu