Lucruri pe care le putem invata de la animalele noastre de companie – III

Sursa foto: www.passionateboutpets.com
Bucurati-va de iesirile in aer liber
O excursie la padure poate aduce multa bucurie unui caine de exemplu, dar acelasi lucru are o multime de beneficii si pentru mintea si corpul uman. Petrecerea timpului in aer liber creste nivelul de Vitamina D si reduce stresul. La copii, joaca in aer liber a fost de asemenea legata de faptul ca acestia au o mai buna vedere la distanta, mai putine simptome de ADHD si o performanta mai buna la scoala.

Faceti-va timp pentru dvs
In afara de evidentele beneficii pentru sanatate a faptului ca oamenii, la fel ca si animalele fac baie, sau se spala pe dinti, ingrijirea mai poate avea o serie de efecte pozitive asupra vietii dvs. O buna igiena personala este vitala pentru stima de sine. Un aspect ingrijit poate ajuta, de asemenea, sa obtineti sau sa va mentineti locul de munca.

Fiti constienti de limbajul corpului
Cainii au o abilitate foarte bine dezvoltata de a citi un alt caine doar urmarind limbajul corpului, oamenii insa, nu atat de mult. In timp ce majoritatea dintre noi nu dezvaluim emotiile noastre prin postura, mod de a vorbi sau contact vizual, nici celelalte persoane, in general, nu sunt atat de bune in a citi aceste semne. Oamenii ajung sa intelega mai bine limbajul corpului pe masura ce imbatranesc.

Faceti intinderi de cate ori aveti ocazia
Cu ajutorul intinderilor veti ramane flexibil, insa beneficiile nu se opresc aici. Intr-un studiu de 10 saptamani, voluntarii care nu au facut decat intinderi fara alte exercitii fizice au avut parte de schimbari fizice surprinzatoare. Pe langa imbunatatirea flexibilitatii, acestora le-a crescut puterea musculara si rezistenta. Desi studiul a fost unul mic, rezultatele sugereaza ca intinderile pot fi o alternativa buna pentru persoanele care nu au timp sa faca un antrenament indelungat zi de zi.

Cautati umbra
Cand sunteti in parc, de exemplu cu catelul dvs, ati observat ca atunci cand vrea o pauza acesta cauta o zona umbrita pentru a s relaxa. Dermatologii  va recomanda sa le urmati exemplul mai ales intre orele 10:00 – 16:00. In acest interval razele UV sunt cele mai puternice, mai ales la sfarsitul primaverii si inceputul verii. In timp ce va adapostiti la umbra, ar fi o idee buna sa folositi o crema cu protectie solara.

Ramaneti la un program bine stabilit
Animalelor de companie le place consistenta unei rutine – ele nu pot face diferenta intre sambata sau luni. Acelasi lucru este valabil si pentru „ceasul” corpului uman. Oamenii dorm mai bine daca merg la culcare si se trezesc la aceeasi ora in fiecare zi, chiar si in weekend. Avand si un program constant pentru baie sau pentru servirea meselor imbunatateste, de asemenea, calitatea somnului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu