Obiceiul de a musca al cainilor si cateilor

Sursa foto: www.lwhancock.com
Tine de dvs sa va invatati cainele ce este acceptabil si ce nu este. Cei mai multi caini si catei sunt, in general, iubitori, dulci, adorabili, afectuosi si minunati 99% din timp. Doar in 1% din timp este posibil sa muste. Exista mai multe cauze care duc la muscaturi, de aceea in continuare va prezentam cateva solutii pentru a preveni acest lucru.

Cainii si puii trebuie sa invete sa-si controleze instinctul de a musca
Mai intai de toate, un catelus trebuie sa invete sa se controleze inainte de a ajunge la varsta de 4 luni. In mod normal, invata acest lucru de la mama lor. Insa din cauza ca noi ii luam inainte de a invata acest lucru, raspunderea de a ii invata ne revine noua.

Socializarea previne muscaturile
Permitandui catelusului dvs sa socializeze cu alti catei si caini ii va ajuta foarte mult in acest proces de invatare si dezvoltare. Cateii au nevoie sa se rostogoleasca si sa se joaca unii cu altii. 

Atunci cand se joaca, se musca reciproc peste tot si oriunde, iar acest lucru ii invata sa isi controleze apoi muscaturile.

Daca acestea sunt prea dure, ei vor afla acest lucru in urma reactiilor celorlalti caini in momentul in care interactioneaza cu ei.  Este ceva ce se intampla in mod natural si este ceva ce nu se poate realiza, poate fi invatat numai prin incercari si greseli. Nu aveti ce sa spuneti sau sa facet pentru a ii educa in acest domeniu, ei trebuie sa invete din propria lor experienta cu un alt caine sau catelus.

Un alt avantaj pe care il aveti in urma socializarii dintre caini, pe langa faptul ca ii ajuta sa creasca fara teama de alti caini, este ca ii ajuta sa isi consume energia intr-un mod acceptabil. Cateii care au alti caini cu care sa se joace ii va face sa incerce sa va muste pe dvs mult mai putin. Un catelus care nu se joaca cu un altul, este un animal de companie, in general, mult mai hiperactiv si distructiv.

Lipsa socializarii cauzeaza muscaturile
O cauza majora a muscatului este lipsa de socializare. Lipsa de socializare de multe ori duce la un comportament fricos sau agresiv. Aceasta este cea mai frecventa cauza a muscaturilor cainilor asupra copiilor.

Timpul optim de a socializa al copiilor cu catelusii este pana ajung acestia la varsta de 4 luni. Cu cainii de talie mare si 4 luni ar putea fi prea tarziu, pentru ca la acea varsta catelul ar putea fi deja prea mare, iar acest lucru va face ca mamele sa nu isi lase copiii mici in preajma lor. Pentru majoritatea celor care au caini, cu cat este mai mare cainele cu atat mai dificil este sa il controleze, in special in preajma copiilor. Daca vreti sa fie ceva de care cainele dvs sa nu ii fie frica sau in preajma caruia sa nu fie agresiv, atunci acestia trebuie obisnuiti inca inainte de a face 4 luni de viata.

Exista multe alte motive pentru care catelusul dvs ma musca si va trebui sa aveti un rol activ in procesul de predare. Cu toate acestea, inainte de a putea sa il invatati ceva pe catelusul dvs, exista doua premise esentiale. Acestea sunt increderea si respectul. Daca catelul nu are incredere in dvs atunci nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa va respecte. Iar daca acesta nu are incredere si respect, atunci nu il veti putea invata nimic.

Nu loviti cu piciorul, mana sau orice altceva catelusul dvs.  Acesta este cel mai rapid mod de a ii eroda increderea in dvs. Da, el te va iubi in continuare, chiar si cainii abuzati inca isi iubesc proprietarii, deoarece o caracteristica unica a cainilor este aceea ca dragostea lor este neconditionata. Nu trebuie sa faceti nimic pentru a ii castiga dragostea, insa va trebui sa faceti foarte multe lucruri pentru a ii castiga increderea si respectul.


Majoritatea celor care au caini acasa asteapta pana la prima muscatura, pentru a se ocupa de aceasta problema, prin urmare sunt total luati prin surprindere si nepregatiti, astfel incat nu vor stii cum sa gestioneze in mod corect situatia aparuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu