Veverita ca animal de companie

O veverita pe post de animal de companie implica multa munca. Este posibil sa va regasiti in situatia de a avea numai pui de veverita, deoarece adultii sunt mai greu de pastrat ca animale de companie. Rozatoarele mici nu sunt considerate ca purtatoare de rabie, deci din acest punct de vedere ar trebui sa fiti linistiti.

Construiti-i o cusca potrivita. Ar trebui sa aiba un loc unde sa se poata catara si niste lemn pentru ros. Acest lucru este important pentru o dantura sanatoasa. Tineti minte ca veveritele au nevoie de mult spatiu, iar daca nu vor avea voie afara din cusca (ceea ce este de preferat, daca nu vreti sa aveti obiecte roase), ar trebui sa va ganditi si la varianta unei custi exterioare.

Aveti grija, in conditiile in care ii faceti singuri cusca, sa capsati bine materialul din care este confectionata cusca, pentru a nu lasa spatii libere sau puncte ascutite. Asigurati-va ca veverita are suficient talaj si un loc unde se poate cuibari. 

Veveritele sanatoase, in general, beau apa dintr-un recipient asemanator cu cel folosit pentru iepuri sau alte rozatoare. Daca refuza sa bea din acea sticluta, ii puteti pune o farfuriuta, dar aveti grija, deoarece s-ar putea sa faca dezordine.

Un pui de veverita nu isi poate regla singur temperatura corpului, ceea ce inseamna ca are nevoie de ajutor pentru a ramane cald. Puneti un aparat de incalzire sub cusca, dar aveti grija sa nu depaseasca 40 de grade. Acest aparat ar trebui montat sub jumatate de cusca, pentru ca veverita sa aiba si un loc unde sa se poata racori. O temperatura interna optima pentru o veverita este intre 36 si 39 de grade, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie mai calda decat mana dvs. un pui de veverita poate muri foarte usor de frig, la fel cum nu poate digera mancarea daca ii este frig. Nu hraniti niciodata o veverita careia ii este frig.

Asigurati-va ca hraniti veverita corespunzator:
  • Pentru adulti: Mancare speciala, care se poate combina cu legume proaspete si cateva fructe. Ocazional ii puteti da si cateva nuci.
  • Pentru pui: Formula de lapte Fox Valley este necesara. Hraniti puiul de veverita cu o seringa, incet, deoarece veverita va aspira laptele si pe nari, ceea ce poate duce la pneumonie. 
  • Pentru pui de 2-3 sapt: Hraniti-l de 5 ori pe zi, cu 1.5 ml pana la 3 ml.
  • Pentru pui de 4-5 sapt: Hraniti-l de 4 ori pe zi, incepand cu 3.5 ml pana la 5 ml.
  • Pentru pui de 6-7 sapt: Hraniti-l de 4 ori pe zi, incepand de la 6ml pana la 9 ml.
  • Pentru puii de 8 sapt: Hraniti-l de 2 ori pe zi, incepand de la 10 ml pana la 14 ml. Incepeti sa introduceti treptat bucatele mici de hrana solida.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu