Sfaturi pentru vizita cu cainele la cabinetul veterinar

Vizitele la medicul veterinar nu trebuie sa fie o trauma si foarte stresante pentru animalul de companie mult iubit. Nu conteaza cat de sanatos si curat este cainele dvs, la un moment dat tot va veni si ziua cand trebuie sa viziteze un medic veterinar. Cainele trebuie sa fie in permanenta vaccinat impotriva diferitelor boli, asadar vizitele sunt obligatorii. Fara indoiala, vor exista si alte momente cand cainele va fi bolnav si va fi nevoie de o vizita la medicul veterinar.

Ganditi-va cat de mult va place sa mergeti la doctor. De fapt, majoritatea oamenilor au o problema cu aceasta vizita. Acelasi lucru se intampla si in cazul cainilor, iar in cazul lor mai luam in calcul faptul ca trebuie sa se increada intr-un strain cu care nici macar nu pot comunica. O vizita la veterinar poate fi traumatizanta  pentru cainele dvs, insa impotriva acestui lucru exista mai multe lucruri pe care le puteti face.

In primul rand, proprietarii de caini pot incepe sa mearga cu cainele la medicul veterinar doar intr-o vizita amicala, fara a se face vreo interventie asupra cainelui. De asemenea ati putea sa efectuati acasa, sau intr-un loc unde cainele se simte cat mai confortabil, simulari prin care sa verificati urechiile, degetele de la picioare, coada, dintii sau il puteti atinge cu un obiect metalic asemanator cu cele folosite de clinicele veterinare.

Dupa ce ati localizat un cabinet veterinar care va place atat dvs cat si cainelui atunci incercati sa mergeti pe cat se poate doar la acesta. Cainii pot dezvolta cu usurinta relatii cu oamenii si acest lucru cu siguranta doriti sa se intample in relatia cu medicul veterinar. Este adevarat ca uneori vizitele la veterinar sunt un rezultat al unei situatii de urgenta si acest lucru nu este posibil. In aceste cazuri insa puteti incerca sa intrati in sala cu animalul dvs, deoarece astfel va fi mai putin confuz. Majoritatea medicilor veterinari va permit cu bucurie acest lucru, mai putin in cazul in care pot fi implicate interventii chirurgicale.

Cainii trebuie, de asemenea, sa invete sa se relaxeze in timp ce sunt pusi pe masa de examinare de catre medici. Va poate ajunta in aceasta privinta ridicarea animalelor pe tejgheaua din bucatarie. Trebuie sa stiti ca un caine care se simte relaxat si confortabil va face ca examinarea sa fie mult mai usoare pentru toata lumea. In calitate de proprietar este responsabilitatea dvs sa va asigurati ca animalul se comporta bine in timpul examinarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu