Cainii si limbajul corpului - Partea 4

Supus
Daca animalul dvs se simte supus in timp ca interactioneaza cu o persoana sau cu un alt caine, va incerca sa exprime ca nu reprezinta nicio amenintare si ca agresiunea nu este necesara. Acesta va incerca sa para mai mic, ghemuindu-se la pamant. Isi va mentine coada jos sau chiar intre picioare, uneori miscand-o rapid in fata si in spate. Isi va tine urechile pe spate, gatul cat mai jos spre pamant, dar isi va indrepta botul spre celalalt caine. Isi va feri privirea, astfel incat sa nu il priveasca direct in ochi. Unii caini, in special cateii pot urina.

Cainele dvs ar putea sa treaca de la supunere activa la supunere pasiva, caz in care va sta culcat pe spate, expunandu-si partea inghinala. In aceasta faza, cainele fie va sta nemiscat, fie ar putea sa intinda labele catre celalalt animal. Se va uita in alta directie si este posibil sa scanceasca. Unii caini, in special cateii pot urina in aceasta pozitie.
1. Cainele dominant (alb cu negru) isi pune capul si gatul peste gatul cainelui supus.
2. Cainele supus (negru) se aseaza la pamant.
3. Cainele dominant sta deasupra lui, apasandu-l cu barbia, in timp ce cainele supus isi expune partea inghinala.

Teama agresiva
Daca animalul dvs este agresiv dar si timid, nu se va comporta diferit de momentul in care ii este frica, cu exceptia faptului ca s-ar putea sa maraie si sa isi arate coltii. Unii caini timizi nu devin agresivi, dar altii o vor face daca se simt incoltiti. Un caine temator nu va musca o persoana sau un alt animal, decat daca simte ca nu are alta scapare. Cand acest lucru se intampla, va continua sa tremure si sa stea ghemuit, dar, in acelasi timp isi va arata coltii si va marai. Daca isi iese din fire si ataca, o va face foarte rapid, retragandu-se apoi cat mai departe de amenintare. Unii caini asteapta pana cand celalalt animal se retrage si ii ataca din spate.

1. In prima imagine cainele supus se ghemuieste, are urechile date pe spate, iar coada este intre picioare, in timp ce isi arata coltii si il priveste direct pe cainele care s-a apropiat prea mult.
2. Apoi se lanseaza in atac cu gura deschisa. Latra apoi, scotand sunete asemanatoare cu un tipat.
3. Cand sunt atacati de un caine agresiv-temator, majoritatea cainilor se retrag, asemeni celui cafeniu.
4. In final, in timp ce cainele cafeniu da inapoi, cainele speriat se retrage si el.

Agresiv-ofensiv
Daca animalul dvs este nervos si are incredere in el, ati putea observa un limbaj agresiv ofensiv. Ataca si s-ar putea sa nu se opreasca pana cand persoana sau animalul care i-a atras atentia nu se indeparteaza. Face tot posibilul pentru a parea mai mare, tinandu-si capul sus, urechile drepte si coada sus si rigida. E posibil sa dea din coada. Isi sustine greutatea pe picioarele din fata, fiind pregatit pentru un atac. Se uita fix la persoana sau animalul din fata lui. Isi arata coltii, maraie sau latra pe un ton amenintator.

Agresiv defensiv
Multi caini transmit destule semnale inainte sa devina agresivi, dar trebuie sa stiti exact care sunt acestea. Daca animalul dvs este agresiv defensiv, va prefera sa nu se angajeze intr-o altercatie, daca nu e musai. Ar prefera ca persoana sau cainele de care ii este frica sa se indeparteze si sa il lase in pace. Dar in acelasi timp, este pregatit sa se apere. Pentru ca simte si teama si furie, de cele mai multe ori combina reactia unui caine supus cu cea a unuia ofensiv. De obicei se arata mare, cu urechile drepte, iar coada este ridicata si rigida. Isi mentine greutatea fie pe toate cele patru picioare, fie pe cele din fata sau cele din spate, depinzand de situatie. De cele mai multe ori isi arata dintii din fata si uneori isi increteste botul. Poate marai sau chiar latra, scotand sunete ascutite. In multe cazuri, cainii pot juca la cacealma, in sensul ca nu ar ataca, daca nu ar fi nevoiti. Cu toate acestea, unii caini pot ataca rapid, in functie de ceea ce simt mai puternic: increderea sau frica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu