Totul despre alergiile la animalele de companie

Desi exista un procent semnificativ de oameni care detin un animal de companie, in conformitate cu ultimele studii, 15% pana la 30% din aceste persoane au reactii alergice la caini si la pisici, alergiile la pisici fiind de doua ori mai intalnite decat cele la caini. Contrar credintei populare, animalele de companie par sa nu provoace alergii. Mai degraba, fecalele si firele de par declanseaza simptome si reactii alergice.

Sursa foto: www.blog.petz.ro
Aceste fire de par, precum si fecalele de la animale, pot actiona de asemenea, ca alergeni, cauzand: stranut, eruptii cutanate, curgerea nasului si a ochilor si alte efecte secundare nedorite. Parul de animale este capabil de colectarea si adapostirea altor alergeni, cum ar fi praful si polenul. In plus, fata de parul animalelor, penele de la pasari si parul de la animalele mici (hamsteri, iepuri, etc) precum si excrementele lor, sunt un teren propice pentru mucegai, ciuperci si bacterii.


Concret, parul de pisica este una dintre cele mai comune alergii. Acest lucru este cauzat de o reactie alergica la o glicoproteina, care este secretata de glandele sebacee ale pisicii si este cel mai des intalnita in saliva si piele. Pisicile sunt cunoscute a fi extrem de igienice, deoarece adesea isi ling blana pentru a se curata. Acest lucru face ca saliva sa fie depusa pe blana unde se usuca, iar cand firele de par cad, sau pisicile sunt periate sau mangaiate produc alergii oamenilor.

Cu toate acestea, chiar daca alergiile pentru animalele de companie sunt atat de raspandite, pentru proprietari renuntarea la cel mai bun prieten al lor nu este o optiune. Din fericire, purificatoarele de aer sunt un succes in eliminarea firelor de par si a mirosurilor neplacute, care sa permita ca in casa sa fie un aer curat si fara miros. Purificatoarele de aer care folosesc tehnologii ca HEPA, ionizare sau lumina UV sunt ideale pentru a elimina alergenii de la animalele de companie.

Asadar daca va doriti un animal de companie dar stiti ca sunteti alergic la acestea, atunci cu ajutorul unui simplu purificator puteti avea un prieten necuvantator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu