Educatia celor mici in privinta animalelor de companie


Un animal de companie in casa dumneavoastra ofera foarte multe beneficii pentru copii, nu inseamna doar distractie. Totusi, copiii trebuie sa primeasca o educatie potrivita in privinta animalelor despre ce inseamna responsabilitatea de a avea in grija un prieten necuvantator.

Sursa:  http://blog.zarbees.com/
Educarea copiilor cu privire la animalele de companie poate fi o sarcina dificila. Acest lucru este valabil mai ales in cazul celor mici, carora le este greu si sa faca diferenta intre o pisica reala si una de plus din cutia lor de jucarii. Ei vad ceva dragut si cu blana si singurul lucru la care se gandesc este sa il ia si sa se joace. Aceasta poate fi o problema nu doar pentru pisica sau caine, dar de asemenea, si pentru copil. Animalele de companie se vor apara, indiferent de cat de bine sunt dresate, iar un copil care le trage de coada sau de picioare risca foarte mult sa fie muscat sau zgariat. Daca acest lucru se intampla, inainte sa luati masuri ganditi-va ca nu este numai vina animalului.

Chiar si atunci cand discutam despre copii mai mari, este foarte important sa-i educam si pe acestia despre animalele de companie. Este destul de usor de a arata unor copii care sunt pericolele ce pot aparea atunci cand abuzeaza de animale si acest lucru nu reprezinta o problema majora. Animalele nu exista doar pentru distractie si placere. Cand un copil este invatat cum sa aiba grija de un animal de companie, acestuia ii sunt predate responsabilitatile de baza.

In continuare va prezentam o poveste comuna, foarte des intalnita. Copilul insista ca doreste un animal de companie iar odata ce il obtin, tot parintii sunt cei care trebuie sa aiba grija de el. Totul este bine si frumos cand singurul lucru pe care il fac este sa scoata cainele la plimbare sau sa se joace, dar cand vine vorba despre curatatul mizeriei atunci este o alta poveste. Aceasta este adevarata responsabilitate, pe care daca copiii o inteleg atunci au invatat o lectie de viata foarte importanta.

O abordare buna pentru educarea copiilor si invatarea lor despre responsabilitate este sa le cumparati un animal de companie mai usor de intretinut, cum ar fi un peste sau un hamster. Cand alegeti un astfel de animal puteti sa lasati toata responsabilitatea in grija copilului. Un acvariu, de exemplu, poate fi tinut in camera copilului, pestii nu alearga prin toata casa, asadar nu fac mizerie pe covor sau nu strica mobila. Cu toate acestea, pestii trebuie sa fie hraniti, iar hamsterul are nevoie sa aiba cusca curatata.

Animalele de companie si copii sunt un amestec natural. Multi caini si pisici devin foarte atasati de copii. Cainii care de obicei nu ar deranja un purice se pot transforma in animale feroce atunci cand vad ca un copil este in pericol. Acesta este doar un exemplu, insa beneficiile sunt mult mai mult, de aceea cumpararea unui animal de companie este o idee foarte buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu