Cinci lucruri surprinzatoare despre parul animalelor de companie


Daca acasa aveti un animal de companie cu sange cald si blana atunci cu siguranta aveti par in casa. Si chiar daca nu aveti un animal acasa, cu siguranta intalniti in viata de zi cu zi animale de la care puteti ramane  cu par pe haine. In continuare va prezentam cinci lucruri surprizatoare despre parul de animale.

Parul animalelor nu este un alergen mereu. Chiar si in acest caz, este recomandat sa nu va expuneti la parul de animale mai ales daca aveti diferite alergii sau astm. Acesta poate, si atrage alti alergeni, precum: polenul, mucegaiul, praful sau diferiti acarieni, care declanseaza destul de des reactii alergice. Parul poate fi usor de observat, insa un singur fir de par este invizibil pentru ochiul uman.

Este posibil sa aveti par de animale pe dvs chiar daca nu detineti unul acasa sau la birou. Pentru ca parul de animale circula cu o foarte mare usurinta pe haine, este capabil sa ramana in tapiterie, covoare, acesta a  fost gasit in scoli, birouri, biserici si case in care nu au locuit niciodata animale de companie. Iar daca parul este acolo, atunci exista o probabilitate destul de mare sa fie atasati si alti poluanti, care sa faca posibile unele afectiuni respiratorii cronice.Grosimea si lungimea firului de par de animale de companie nu este legat de productia de alergen. Este firesc sa presupunem ca un animal de companie cu parul mai gros si mai lung va produce mai multi alergeni decat unul cu mai putin par, care este mai scurt si mai subtire. Acest lucru insa este o presupunere gresita.  Firul de par, la care multe persoane sunt alergice, este produs genetic de fiecare animal in parte si difera de la un animal la altul.

Exista rase carora le cade mai putin par. Daca aveti alergii grave sau astm, ganditi-va bine inainte sa va luati un animal de companie cu par, deoarece pe langa bucuria de a-l avea va poate aduce si destula suferinta.  Un astfel de animal probabil o sa sfarseasca la un centru de animale sau chiar eutanasiat, din simplul motiv ca unele persoane sunt alergice la par. Exista rase de caini carora nu le cade parul: Pudel sau Komondor dar, de asemenea, si pisici: Spyhnx. Dar chiar si cu animale din aceste rase nu vor fi eliminate definitiv firele de par, pentru acest lucru mai bine alegeti un acvariu cu pesti.

Spalatul animalului dvs de companie va reduce cantitatea de par ce poate ajunge in aer. Consultati-va intotdeauna cu medicul veterinar cu privire la alegerea produselor sigure si cu privire la frecventa bailor pe care i le puteti face animalului dvs de companie. Acestea toate difera nu numai de la o rasa la alta, ci si de la animal la animal.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu