Cruzimea fata de animalele de companie!

Sursa: www.washoecounty.us 
Daca detineti un animal de companie sunteti constienti deja de oportunitatea pe care acest lucru o ofera, animalele va ofera o iubire neconditionata. Un animal poate scoate ce este mai bun sau din contra, ce este mai rau, din oameni. Un animal reprezinta o mare responsabilitate si tine de dumneavoastra sa va asigurati ca acesta primeste tot ceea ce este mai bun: servicii medicale bune, mancare, apa si atentie. Cand acestea nu sunt indeplinite atunci putem numi acest lucru ca si cruzime fata de animale.

Este foarte trist atunci cand animalele nu primesc ajutorul si ingrijirea de care au atata nevoie. Exista foarte multe animale care au nevoie de dragoste si atentie, dar pe care din pacate nu le primesc.

Este de datoria noastra, ca si detinatori de animale, sa ne asiguram ca acestea nu sunt neglijate sau ca hoinaresc pe strazi ca cele fara stapan. Prin acest articol dorim sa acoperim elementele de baza ce privesc cruzimea fata de animale si pana la final poate sa va facem sa reactionati.

Care sunt legile care fac referire la cruzimea asupra animalelor?
Exista destul de multe legi care guverneaza persoanele ce cresc un animal. Acestea spun ca oamenii trebuie sa isi asume toate responsabilitatile ce privesc detinerea unui animal. Animalului trebuie sa ii fie asigurata o nutritie adecvata, apa si asistenta medicala atunci cand este necesar.

Atunci cand aceste legi sunt incalcate, protectia animalelor ar trebui sa fie sesizata iar persoana in cauza sa raspunda in fata legii. Un caz recent a fost cel al pilotului Adrian Iovan care a impuscat un caine, fapt pentru care acum este anchetat. Datoria noastra morala este ca atunci cand vedem astfel de abuzuri asupra animalelor sa anuntam cat mai repede autoritatile.

Daca detinem prea multe animale se considera cruzime?
Exista un pericol si atunci cand detinem prea multe animale. Atunci trebuie sa facem diferenta intre detinatori si crescatori. Detinatorii care au prea multe nu realizeaza ca acest lucru poate afecta animalele. In unele tari exista legi care nu permit detinatorilor sa aiba prea multe animale, deoarece se considera astfel ca nu pot avea grija de toate in mod corespunzator.

Crescatorii de exemplu, intotdeauna vor avea multe animale deoarece vor sa obtina profit din vanzarea acestora. De multe ori animalele sunt tinute in custi, lucru care le dauneaza foarte mult, deoarece astfel le sunt deformate picioarele si pot sa nu mai mearga corect atunci cand sunt scoase din custi. De multe ori animalele sunt neingrijite, din cauza faptului ca unii crescatori nu vor decat sa obtina un profit cat mai mare.

Cum ii afecteaza legile ce privesc cruzimea fata de animale pe crescatori?
Sunt cazuri cand in urma unor sesizari facute oameni la adresa autoritatilor sunt facute controale la acesti crescatori pentru a vedea daca animalele sunt crescute intr-un mod corespunzator. In cazul in care sunt gasite probleme de cele mai multe ori toate animalele acelui crescator sunt confiscate, urmand sa fie duse in adaposturi speciale, date spre adoptie sau eutanasiate daca sunt intr-o forma precara. Este un lucru incredibil de trist ca unele animale sa fie eutanasiate doar pentru ca o persoana a vrut sa se imbogateasca mai mult decat sa le asigure ingrijirea necesara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu