Alegerea corecta a unui animal de companie


Animalele de companie sunt niste adevarati membri ai familiei. O foarte mare parte din gospodariile din Romania au cel putin o pisica, un caine, o pasare sau alte animale de companie, iar multe dintre acestea au chiar mai multe de unul. Animalele de companie sunt populare, deoarece acestea emana dragoste, iubire neconditionata, sentimente de siguranta. Acestea sunt, probabil, principalele motive la care va ganditi atunci cand doriti un animal de companie. Adevarul este ca animalele sunt distractive in fiecare zi, iar prezenta unuia in casa noastra ne face sa ne simtim mai bine.
Sursa: www.yellowpages.com.au
Cel mai important lucru la care trebuie sa va ganditi atunci cand doriti achizitionarea unui animal de companie este sa luati in considerare ce animal se potriveste cel mai bine familiei dumneavoastra. Asadar poate ar fi util sa incepeti cu o serie de intrebari pentru a va face alegerea mai corecta.
Exista milioane de animale de companie nedorite care din pacate, ajung sa moara an de an din cauza neglijentei. Animalele selectate in urma unor impulsuri „pentru copii”, „cadou in timpul vacantei”, ajung de obicei in acest fel. Aceste persoane se indragostesc de catelusi sau pisicute insa in timp ajung sa nu le mai pese si sa nu ii mai ingrijeasca.
Luati in considerare urmatoarele aspecte cu atentie, deoarece cel mai bun prieten poate deveni cel mai mare cosmar al dumneavoastra daca luati deciziile fara a avea un timp suficient de gandire.

Regula 1 – nu fiti impulsivi
Incercati sa nu adoptati un animal de companie in urma unui impuls de moment. Doar faptul ca animalul este adorabil cand il vedeti la magazin un inseamna ca este in ordine sa fie alaturi de familia dumneavoastra pentru urmatorii 10-20 de ani. Uneori, noi nu suntem cei mai buni judecatori pentru nevoile pe care le avem si uneori dorintele noastre nu se potrivesc cu nevoile adevarate.

Regula 2 – vizitati cateva organizatii pentru animale salvate
Mergeti in cateva astfel de locuri pentru a interactiona cu animalele de companie. Nu acordati prea multa atentie cainilor si pisicilor, incercati sa vedeti si celelalte animale, care este posibil sa va incante mai mult. Faceti-va o lista cu punctele pozitive si negative ale fiecaruia.

Regula 3 – vizitati magazinele specifice
Pentru a afla totul despre anumite animale de companie aveti in vedere si magazinele specifice pentru acestea. De cele mai multe ori ele doresc  sa vanda animalele respective astfel incat pot sa fie cele mai bune locuri de a afla informatii despre animalele de companie noi.

Regula 4 – luati in considerare spatiul pe care il detineti
Cat de mult spatiu aveti acasa? Exista o curte in spate? Este imprejmuita? Ce parere vor avea vecinii despre un nou animal de companie? Proprietarul casei ce parere are despre animale? Unele animale de companie sunt prea mari pentru apartamente si e posibil sa fiti evacuati daca stati cu chirie. Este foarte important sa alegeti rasa potrivita pentru casa dumneavoastra.

Regula 5 – se potriveste animalul cu stilul dumneavoastra de viata?
Sunteti activ? Lucrati pana la ore tarzii? Unele animale de companie pot deveni singuratice iar altele pot sa nu fie deranjate de acest lucru. Aveti copii? Sunt suficient de mari astfel incat sa nu devina o amenintare pentru animalul ales?

Regula 6 – de ce va doriti un animal de companie?
Copii sau mutat de curand? Sunteti tanar si pe cont propriu pentru prima data? Nu este nimic in neregula daca doriti un animale de companie pentru orice motiv, atata timp cat sunteti constient ca il veti detine tot restul vietii sale.

Regula 7 – este momentul potrivit pentru un animale de companie?
Este intr-adevar momentul potrivit in viata dumneavoastra de a detine un animal de companie? Daca aveti deja un animal, cum se vor intelege impreuna? Starea dumneavoastra de sanatate este una buna? Toate aceste aspecte sunt foarte importante in luarea unei decizii.

Regula 8 – sunteti capabili sa satisfaceti nevoile unui animal de companie?
Inainte de a achizitiona un animal cautati cat mai multe informatii pentru a stii ce nevoie are. Aveti suficient timp pentru a ii hrani si a pentru a le face  curat? Multe animale se plictisesc foarte repede, aveti timp sa va ocupati de ele?

Regula 9 – finantele
In afara de costul initial al animalelor de companie, va trebui inevitabil sa platiti si vizitele la cabinetul veterinar, hrana, jucariile, etc. De-a lungul timpului aceste costuri vor fi unele destul de mari, aveti posibilitatea sa le suportati?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu