Moartea unui erou american!

Roselle si Michael Hingson s-au intalnit pentru prima data pe 22 noiembrie 1999, la caini insotitori pentru orbi. Desi orb din nastere, Michael a obtinut o diploma de Master in Fizica de la Universitatea din California, Irvine. Roselle a fost al 5-lea caine ghid si potrivit spuselor lui Michael “a fost evident inca de la primii pasi facuti impreuna ca intre noi exista o potrivire perfecta”.

Pe data de 11 septembrie 2001 Michael si Roselle au fost in biroul lor de la etajul 78 al unuia dintre Turnurile Gemene lovite de avionul American Airlines deturnat de teroristi. Lucrul in echipa i-a ajutat pe Michael si Roselle alaturi de ceilalti colegi de la acel etaj sa iasa din cladire inainte de prabusirea acesteia. Uimitoarea lor poveste a inspirat foarte multi oameni in jurul lumii iar in prezent este subiectul unei carti.

“Nu as fi astazi in viata daca nu ar fi fost Roselle”, spune Michael cu recunostinta. “Roselle a facut o treaba incredibila si este un adevarat erou.” Roselle a ramas echilibrata si calma intreaga zi, oferind incredere si dragoste in timp ce lucra vitejeste la salvarea oamenilor. Serviciul facut de Roselle pe 11 septembrie nu a fost un testimonial doar pentru cei care au crescut-o, dar si pentru antrenorul ei Todd Jurek.

Dupa 11 septembrie, in ianuarie 2012, Roselle a inceput sa-l insoteasca pe Michael, care a lasat o lunga cariera in IT pentru a servi ca Director pentru grupul de caini insotitori pentru nevazatori, cu sediul in San Rafael. Roselle si Michael au petrecut nenumarate ore vorbind in mass-media, inclusiv in emisiunea lui Larry King, interviuri cu Regis si Kelly sau in emisiunea de dimineata de la CBS. Roselle si Michael au calatorit sute de mii de km prin Statele Unite si in restul lumii vorbind despre incredere si lucrul in echipa, cainii ghizi si orbirea.

Pe 24 iunie 2011, Roselle a fost dusa la un cabinet veterinar care a suspectat ca aceasta a dezvoltat un ulcer de stomac. Avand in vedere faptul ca starea ei se deteriora in fiecare zi, Michael si Karen, medicul veterinar al lui Roselle, au decis ca cel mai bine este sa ii curme suferinta. Astfel Roselle a murit Duminica, la ora 20:52.

Michael, desi profund indurerat de moartea ei, este recunoscator totusi pentru timpul petrecut alaturi de Roselle, “Roselle a lucrat cu mine in cele mai grele momentene ale natiunii noastre”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu