Cainii chiar te pot scapa de singuratate! - ITe simti singur? Un caine te poate ajuta. Cercetarile noastre confirma ceea ce multi proprietari de caini stiu deja: cainii sunt insotitori minunati care va pot ajuta sa va simtiti mai putin singur.
Imbratisarea cainelui, intalnirea cu alti proprietari de caini in parc sunt un ascensor general al starii de spirit.

De ce studiem asta?

Aproape doua din cinci gospodarii detin un caine. Si desi majoritatea proprietarilor de caini va vor asigura, in termeni incerti, ca prietenul lor necuvantator este o sursa de fericire pura, nu exista dovezi stiintifice in acest sens.


Majoritatea studiilor anterioare au comparat bunastarea mentala a proprietarilor de caini cu cei care nu detineau un caine. Problema acestor studii este ca nu pot spune daca cainii ne fac mai fericiti, mai putin singuri sau mai putin stresati. De asemenea, nu ne pot spune daca proprietarii de caini sunt pur si simplu intr-o stare de spirit mai pozitiva.

Asadar, in acest studiu, am masurat bunastarea mentala in trei puncte de timp: inainte de adetine un caine, trei luni dupa ce a detinut un caine si opt luni dupa ce a detinut un caine.

Ce am facut?

Studiul nostru, cunoscut sub numele de studiu PAWS, a implicat 71 de persoane adulte, separate in trei grupuri:

  • Persoane care au cumparat un caine cu o luna inainte de inceperea studiului;
  • Persoane care erau interesate sa cumpere un caine in viitorul apropiat, dar au fost de acord sa nu ia unul in timpul studiului;
  • Persoane care nu avea niciun interes in a cumpara un caine;


Oamenii au completat sondaje pentru a-si masura starea de spirit, singuratatea si simptomele de suferinta psihologica in cele trei momente diferite. Am comparat apoi bunastarea mentala a grupurilor la inceputul studiului, la jumatatea acestuia si la final.

Oamenii au completat sondaje pentru a-și măsura starea de spirit, singurătatea și simptomele de suferință psihologică în cele trei momente diferite. Am comparat apoi bunăstarea mentală a grupurilor la începutul studiului, la punctul mediu și la punctul final.

People filled out surveys to measure their mood, loneliness and symptoms of psychological distress at the three different time-points. We then compared the mental well-being of the groups at the beginning of the study, to the mid-point and to the end-point.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu