Lucruri dificile prin care treceti cand detineti o pisica si nimeni nu vi le spune - II

In articolul de astazi vom continua discutia deschisa saptamana trecuta despre Lucruri dificile prin care treceti cand detineti o pisica si nimeni nu vi le spune!

Daca pisica are nevoie de ajutor, s-ar putea sa nu fie evident

Pisicile au o multime de instincte evolutive fascinante, dar una dintre ele poate face dificil pentru oameni sa identifice cand au nevoie de ajutor. “Pisicile sunt cunoscute pentru ca ascund boli, slabiciuni sau dureri – in special afectiunile cronice cum ar fi cele dentare, durerile de rinichi sau chiar bolile de inima”, explica spitalul Banfield Pet pe siteul sau. “Acest lucru se intoarce la existenta lor in salbaticie atunci cand incercau sa evite atragerea atentiei unor potentiali pradatori”. Acest lucru inseamna ca simptomele de durere sau de boala la o pisica nu sunt susceptibile de a fi evidente pentru dvs, si va trebui sa incercati sa gasiti semnele pe care le face pisica atunci cand are o problema.

Urmariti-va plantele!

Cu totii iubim plantele de casa, dar aveti grija ca multor pisici le place sa le mestece. Aceasta reprezinta o problema care depaseste cu mult estetica, intrucat unele plante de casa pot fi foarte periculoase, chiar letale, daca sunt ingerate de pisici. Exista zeci de plante de apartament care sunt considerate otravitoare pentru pisici, iar multe dintre ele cu siguranta le cunoasteti deja. De asemenea, cel mai bine este sa nu ne gandim niciodata ca pisica s-ar putea sa nu incerce sa le manance. Sunt extrem de multe cazuri la cabinetele veterinare si cele de analize veterinare in care vin proprietari cu pisicile dupa ce au mancat plante otravitoare.

Rola pentru scame

Caini nu sunt singurele animale care lasa blana prin toata casa, pe mobila, imbracaminte, pe canapea, etc. Si pisicile fac acelasi lucru pe toata perioada anului si, ulterior, strangerea parului pisicii dvs va incepe sa devina o activitate zilnica. In acest sens, va recomandam rolele pentru scame, va vor ajuta foarte mult si va vor face viata mai usoara.

Multi oameni au alergii la pisica

Vorbind despre blana de pisici care va acoperi fiecare suprafata a vietii dvs, este important sa fiti constienti de faptul ca alergiile de pisica sunt foarte comune. In timp ce aproximativ 10% dintre persoane sunt alergice la animalele de casa, alergiile la pisica sunt de doua ori mai frecvente. Insa, din fericire exista modalitati de a reduce cantitatea de alergeni din casa dvs. Aveti grija ca pisica sa fie bine ingrijita, aspirati periodic in casa, investiti intr-un mic purificator de aer si pastrati pisicile in afara camerei in care dormiti.

Detinerea unei pisici poate fi scumpa

Stiti cum cresterea unui caine sau a unui copil poate fi scumpa? La fel se va intampla si in cazul pisicilor. Ok, acestea nu au nevoie de bani de scoala, de buzunar sau de haine, dar tot trebuie sa va planuiti bugetul alocat ei cu atentie. Atunci cand aduceti o pisica in viata dvs, va trebui sa aveti fonduri pregatite pentru vizite la medicul veterinar regulate, orice cheltuieli veterinare neasteptate, deoarece urgentele se intampla si pot fi foarte scumpe.

Viata in aer liber poate fi periculoasa

Exista o enorma conceptie gresita cum ca ar fi bine sa lasam pisicile sa se plimbe libere pe afara, insa organizatiile de animale sustin exact contrariul. Pisicile in aer liber prezinta un risc mult mai mare pentru boli si vatamari de tot felul si, in calitate de vanatori, pot reprezenta, de asemenea, o amenintare la adresa faunei salbatice locale. Orice iesire in aer liber a pisicilor trebuie atent supravegheata de catre dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu