Cum curatam urechile cainilor si cat de des trebuie sa facem asta?

Cand vine vorba sa avem grija ca prietenii nostri necuvantatori sa fie curati si sa arate bine, de obicei facem tot ceea ce au nevoie – le facem baie, le taiem unghiile, le periem dintii si blana. Dar o sarcina anume o trecem majoritatea cu vederea, curatarea urechilor.


Infectiile urechii sunt o afectiune des intalnita la caini – in special la rasele care au urechi lungi si lasate in jos (cum ar fi cockerul spaniol) sau la cei carora le creste par in canalele urechii (cum ar fi in cazul celor din rasa pudle). Un miros neplacut din zona urechii este o modalitate rapida de a spne daca cainele dvs are o infectie a urechii. Roseata sau scuturarile frecvene ale capului sunt alte semne ca ar putea exista o problema. Daca cainele dvs plange sau pare sa sufere atunci cand il atingeti in jurul ucrehilor, atunci ar fi bine sa programati o intalnire de urgenta cu medicul veterinar.

Chiar daca cainele dvs nu pare a fi predispus la infectii ale urechii, este important sa le pastrati curate pentru a il mentine astfel. Potrivit medicilor veterinari, ar trebui sa curatati urechile cainilor de la o data pe saptamana la o data pe luna, in functie de rasa cainelui dvs. Cel mai in masura sa va faca o recomandare pentru cat de des ar trebui curatat cainele in ureche si chiar sa va arate rapid cum sa faceti acest lucru corect acasa, este medicul veterinar la care mergeti de obicei.

Daca va simtiti inconfortabil cand faceti curatarea personal, un veterinar poate face acest lucru pentru dvs – la fel de bine cum poate sa o faca si un ingrijitor. Dar daca doriti  sa incercati singur, este foarte simplu de facut corect. Tot ce aveti nevoie cu adevarat sunt niste bile de bumbac si o substanta de curatare a urechii aprobata de medicul veterinar al cainelui dvs. Nu cumparati de pe Internet fara sa intrebati in prealabil pentru ca pot sa nu fie potrivite pentru cainele dvs.

Asadar, ar trebui sa aplicati putin din solutia de curatare in urechea cainelui cu o bila de bumbac sau tifon si apoi sa strangeti putin urechea pentru ca solutia sa ajunga in canalul urechii. Apoi va trebui sa masati usor urechile cainelui langa baza pentru a rupe orice resturi de ceara de acolo. Daca cainele vrea sa-si scuture putin capul lasati-l sa o faca. Apoi folositi bilele de bumbac sau tifon pentru a sterge interiorul urechii. (este posibil sa repetati de cateva ori procesul pentru a curata foarte bine urechea).

Desi este posibil sa fiti tentati sa utilizati un betisor cu capat de bumbac, la fel ca pentru propriile dvs urehi, aceasta nu este deloc o idee buna. La fel ca in cazul oamenilor nu este bine sa folosim betisoarele de urechi pentru ca nu fac decat sa impinga in interior murdaria si ceara. Acest proces va putea duce la infectii si otite periculoase.

Curatarea urechilor cainelui este cu siguranta usoara si destul de importanta astfel incat sa nu existe niciun motiv pentru a nu face parte din rutina obisnuita de ingrijire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu