Pisicile in casa

Pisicile, ca o multime de persoane tinere in principal, dar nu numai, vor manca aproape orice. De asemenea, putem spune ca pisicile se vor juca cu tot ceea ce se va misca in casa. Fie ca va ganditi la adoptarea unei pisici sau aveti deja doua, trei, patru sau oricate alte pisici, este important sa aranjati totul prin casa in asa fel incat sa se vada ca acolo exista si o pisica.

De exemplu, incercati sa va invatati toti membrii familiei sa lase capacul de la toaleta jos, intotdeauna, pentru ca pisicile si mai ales cele mici, care vor sa descopere tot ce este in casa, pot sa cada si sa se inece, daca sunt micute.

Multe obiecte din baie sunt toxice pentru prietenele noastre, pisicile. Asigurati-va ca orice medicamente sau alte substante sau elemente toxice sunt stocate in siguranta si pisicile nu vor  putea sa ajunga la ele. De asemenea, este foarte importanta stivuirea tuturor articolelor casabile si a obiectelor periculoase in conditii de siguranta in dulapuri si sertare. In caz ca pisicile dvs au obiceiul sa desfaca usile de la dulapuri atunci ar fi o idee buna sa le securizati cu protectii speciale pentru copiii mici.

Daca aveti un uscator de rufe automat, sau chiar si in masina de spalat, verificati-le inainte de a le utiliza. Pisicile au obiceiul de a dormi in astfel de locuri. De asemenea, puneti detergentul, balsamul si alte chimicale intr-un loc sigur, este posibil ca pisicile sa se joace cu ele si sa inghita substantele foarte periculoase pentru ele.

Cordoanele suspendate, cum ar fi cele pentru perdele, jaluzele sau veioze, pot fi adevarate pericole de strangulare. De asemenea, asigurati-va intotdeauna ca aveti geamurile inchise cand nu sunteti cu ochii pe pisica, este foarte usor sa sara pe geam, chiar daca aveti plase. Niste rulouri exterioare ar putea fi o solutie mult mai sigura.

Nu subestimati niciodata pisica dvs! Curiozitatea cu care este inzestrata si micile labute ii vor permite sa rastoarne cu usurina cosul de gunoi sau sa deschida cateva sertare sau usi.

Pastrarea gunoiului are secretele sale, pentru ca unele elemente de acolo  cum ar fi oasele de la peste sau conservele ascutite pot fi extrem de periculoase, daca nu chiar mortale. Solutia ar fi ca la cosul de gunoi sa aveti un capac foarte robust si cu un dispozitiv de blocare bun. Si pungile de plastic sunt la fel de periculoase pentru pisici, ca si in cazul celor mici, deoarece pot incerca sa le inghita si apoi sa se inece cu ele.

Pisicile vor investiga orice spatiu in care pot intra, oricat ar fi de mic sau de ingust. Caldura si intunericul mobilierului pot fi foarte atragatoare. Este important sa verificati mobilierul si pe interior, mai ales la mecanismele de inchidere si la balamale.

Mestecarea unui cablu electric pe langa ca poate fi fatala mai reprezinta un pericol, poate sa traga peste pisica dvs si obiectul electric si astfel sa o raneasca. Lampille sunt adevarate pericole, pisicile se pot strangula foarte usor. Indicat ar fi sa strangeti cumva aceste cabluri, sa le legati, pentru a nu mai fi periculoase.

Fire, ata dentara, elastice, acele cu atat sunt foarte ispititoare, dar in caz ca sunt inghitite pot dauna foarte mult, sau chiar pot duce la moartea pisicii daca nu mergeti de urgenta la un cabinet veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu