Functioneaza tratamentele dentare la caini?

Cainelui dvs ii place sa-si miste coada, nu periuta de dinti, asa este? Dar, la fel ca si in cazul oamenilor, si in gura cainilor se dezvolta placi de tartru si bacterii. Tartrul poate duce la gingii dureroase, inflamatii si deschide usa catre alte infectii si boli parodontale.

Mancarea speciala pentru caini si tratarea danturii in mod regulat sigur va aduce beneficii pe termen lung. Oferirea unui tratament dental de curatare este cu siguranta mai usor decat sa-l faci sa te lase sa-l speli pe dinti. Insa cand discutam despre beneficii asupra sanatatii danturii nu toate tratamentele sunt si eficiente.

Obiectele de mestecat pentru o durata mai mare de timp au beneficii destul de mari – de exemplu jucariile din cauciuc sau plastic special concepute pentru mestecat. Cainele dvs ar trebui sa isi petreaca aproximativ 30 de minute in fiecare zi rozand ceva, pentru un beneficiu maxim asupra dintilor. Supravegheati intotdeauna cainele, este posibil ca jucariile pe care le roade sa devina prea mici si sa se inece cu ele. Orice ati alege pentru curatarea dintilor cainelui dvs este bine sa treaca mai intai si pe la un medic veterinar pentru a-si da acordul, sau macar sa intrebati inainte de a cumpara.

Ar fi perfect daca tratamentele si jucariile de mestecat ar fi o solutie pentru tot cainii, insa din pacate nu este asa, exista unii caini unde nu functioneaza aceste metode.

Mestecatul
V-ati aprovizionat cu un produs de ros de cea mai buna calitate si cainele dvs arde de nerabdare sa treaca la treaba? Nu va grabiti.
Cainii de dimensiuni mai mici sau rasele cu o dantura aglomerata sunt mai susceptibili de a avea “locuri asunse” in gura. Acest lucru inseamna ca, indiferent cat de mult timp mesteca, unele zone din gura pur si simplu nu pot fi atinse, astfel incat tartrul se va dezvolta in voie.

De asemenea, la fel ca in cazul oricarei probleme de sanatate, exista si alti factori care joaca un rol important in privinta danturii cainilor. Conditiile orale, cum ar fi bolile parodontale sunt influentate de varsta cainelui, rasa si reacatia sistemului imunitar la bacterii. Astfel incat chiar si cainele care mesteca produse speciale pentru dantura pentru foarte mult timp, poate dezvolta probleme.

Asadar toate aceste lucruri pot ajuta si aduce beneficii, insa intotdeauna trebuie sa nu renuntati la elementele de ingrijire dentara esentiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu