Cum sa mentii temperatura cainelui la un nivel scazut vara?

Verile pot fi foarte grele pentru caini. Unele rase, cum ar fi Husky pot suferi mai mult decat altele. In fiecare an auzim la stiri despre caini care au fost lasati in masini si sunt pe moarte din cauza ca nu au avut aer si apa.

Exista chiar si dovezi stiintifice ca odata ce temperatura cainelui ajunge prea sus, in jur de 41,1 grade Celsius, se produce o reactie chimica care poate duce chiar la moartea animalulu tau de companie. Amintiti-va intotdeauna ca ei nu sunt ca oamenii cand se deshidrateaza. Noi transpiram prin tot corpul, cainii pot elimina doar din gura si astfel se lupta din rasputeri sa isi raceasca corpul.

Masinile, cainii si vara nu se potrivesc impreuna sub nicio forma. Aceasta este cea mai importanta parte. Incercati sa faceti tot ceea ce este posibil ca sa nu fie nevoie sa luati cainele in masina in timpul verii. Daca nu aveti alta solutie, nu il lasati singur in masina sub nicio forma. Amintiti-va ca vremea se poate schimba in orice clipa, acum poate ploua si in cateva minute sa fie soare si cald. Autoturismele sunt similare cu cuptoarele si la soare se pot incalzi la temperaturi extreme. De foarte multe ori, deschiderea ferestrelor nu este suficienta. Cu unele temperaturi si conditii, situatia poate deveni fatala pentru un caine in doar cateva minute.

Daca simtiti ca prietenul dvs necuvantator a devenit periculos de fierbinte atunci ar fi o idee foarte buna sa cautati ajutor profesionist la un cabinet veterinar pentru a incerca sa remediati problema. Un medic veterinar va diagnostica problema si va va spune daca are legatura cu caldura.

Sa luati cainele cu dvs in vacanta este acum mai usor ca niciodata, datorita facilitatilor puse la dispozitie de unele unitati de cazare. Tineti cont insa ca de multe ori in zonele unde mergem in vacanta, este mai cald decat acasa, iar diferenta de temperatura va fi simtita de caine. Asigurati cainelui apa proaspata permanent si acesta ar trebui sa fie in ordine.

Cand mergeti cu cainele la plimbare sau doriti sa iesiti undeva cel mai bine este sa aveti putina apa si pentru el la dvs, sau daca mergeti la o terasa, sa aveti un bol mic in masina pentru a ii pune apa.

In cazul in care cainele sta in aer liber, asigurati-va ca exista si un loc umbrit. Apoi el va decide singur unde doreste sa stea, la soare sau la umbra. Si aici nu uitati cel mai important sfat, o sursa de apa este obligatorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu